Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Tι περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με πλούσια ατζέντα.

Στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής Oικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου, β) Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Επίσης, σημαντική είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα επιτροπείας και το πλαίσιο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνει, ακόμη, παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία.

Τα επιπλέον θέματα που περιλαμβάνονται:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2019/899 σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ερανιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου.
  • Εισήγηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα δείχνουν πως ο Φρέντι Μπελέρης θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Στις 6:30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει π...

Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Σε λειτουργία στις 25 Απριλίου το νέο 5ψήφιο νούμερο

Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαί...

Φόρτωση άρθρων...