Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Η εκλογή Κασσελάκη, το βρόμικο σχέδιο του Τσίπρα και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διάσπαση του κόμματος

Πολιτική

Μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας χτυπήθηκε επικίνδυνα από το… σύνδρομο Σαμψών.

Έβλεπε παντού εχθρούς και υπονομευτές. Γι΄ αυτό υιοθέτησε το δόγμα «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων».

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε αποκλειστικά σε ένα βρόμικο σχέδιο που θα επέφερε την πολυδιάσπαση και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τον ενθάρρυναν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, όπως ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, η Περιστέρα, ο Νίκος Παππάς και η Ζανέτ Τσίπρα.

Για όλους αυτούς η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το κόκκινο πανί. Της καταλόγιζαν την υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και έμμεσες πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος. Γι΄ αυτό έπρεπε να πάρουν την εκδίκησή τους. Όχι μόνο από την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και από όλα τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πίστευαν ότι το κόμμα μπορεί να αντέξει και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστράτευση του Στέφανου Κασσελάκη εντάσσεται στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση κορυφαίων στελεχών, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και γενικά όλων εκείνων που έχουν ιστορική διαδρομή στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ… όταν σκάσει η «φούσκα Κασσελάκη»

Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διάσπαση του κόμματος. Πιστεύει ότι η Αριστερή πτέρυγα είναι αναγκασμένη να αποχωρήσει και να στήσει από την αρχή ένα κόμμα, το οποίο δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει σε ποσοστά το 5%.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίζει στην παρούσα φάση μια δυναμική, αλλά στην πορεία αναμένεται να ξεφουσκώσει επικίνδυνα. Γιατί η πολιτική σύγκρουση δεν έχει σχέση με βιντεάκια στο διαδίκτυο και τη… life style επίδειξη ομόφυλου συντρόφου.

Είναι αμφίβολο αν ο Κασσελάκης αντέξει μετά τις ευρωεκλογές, όταν θα υποστεί ένα εκλογικό στραπάτσο. Βέβαια αυτή είναι η στρατηγική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα. Μέσα από τη γενικευμένη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει ως σωτήρας με ένα νέο κόμμα.

Βέβαια στην πολιτική τα σχέδια πολλές φορές δεν βγαίνουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει μόνιμα στο περιθώριο της δημόσιας ζωής.

Οι… θιασάρχες της επιθεώρησης

Την επιθεώρηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έστησαν όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτος και καλύτερος ο αψύς Κρητικός Παύλος Πολάκης. Με περίσσεια θράσος επιχείρησε να απαξιώσει την Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζοντας έναν Αμερικανοτραφή επιχειρηματία, κατά δήλωση του εφοπλιστή ως σωτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον Κασσελάκη στοιχήθηκε από την πρώτη μέρα ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης. Πρόκειται για δύο στελέχη με τα οποία ο Τσίπρας διατηρούσε καθημερινή επαφή μετά την παραίτησή του.

Ο ρόλος του… «λαγού» στις πρώτες κάλπες

Το βρόμικο παιχνίδι ανέλαβε το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Η υποψηφιότητα του Παππά ήταν προσχηματική, προκειμένου να εμποδίσει την πρωτιά της Έφης Αχτσιόγλου και να διαμορφώσει συμμαχίες στον δεύτερο γύρο.

Άλλωστε οι υπογραφές των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν απαραίτητες για να θέσει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης προήλθαν από την ομάδα του Νίκου Παππά δηλαδή τον σκληρό πυρήνα των προεδρικών.

Η συνομωσία Τσίπρα άρχισε να αποδίδει. Ο Κασσελάκης αναδείχτηκε νικητής στον πρώτο γύρο με διαφορά εννέα μονάδων από την Έφη Αχτσιόγλου. Την επομένη των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξή του στον Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Φόρτωση άρθρων...