Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Η «εμφάνιση» Σόιμπλε και το «κρέμασμα» Τσίπρα-Βαρουφάκη

Η δημοσίευση στην "Καθημερινή" των απομνημονευμάτων του μακαρίτη, πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ελληνικό δράμα των μνημονίων, έρχεται να μας υπενθυμίσει το κόστος του λαϊκισμού και πιο συγκεκριμένα των Τσιπροκαμμενοβαρουφάκηδων!

Πάνω κάτω, όσα αναφέρει ο Σόιμπλε τα γνωρίζαμε, αλλά στα απομνημονεύματα περιλαμβάνονται και πολλές λεπτομέρειες που είναι άγνωστες. Οι αναφορές στον Βαρουφάκη, θυμίζουν έναν τύπο που πουλούσε "τρέλα" και παρουσιαζόταν ως... "ποπ-σταρ", παίζοντας στα... ζάρια το μέλλον της χώρας. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Όσο για τον Τσίπρα, το 61,38% του ΟΧΙ τον έστειλε με... υπογλώσσια, καθώς περίμενε ότι στο δημοψήφισμα του 2015 πίστευε ότι η επικράτηση του θα ήταν οριακή. Έτσι, έσκυψε το κεφάλι, έβαλε την ουρά στα σκέλια και ανέθεσε στον Τσακαλώτο να μας... ρημάξει, μήπως μαζέψει έστω ένα μέρος της ζημίας που προκάλεσαν οι ανεύθυνοι λαϊκιστές Τσίπρας-Καμμένος (εγκληματίες λέγονται αυτοί...), μαζί με τον Βαρουφάκη, ο οποίος, χάρη στους νόμους της αστικής δημοκρατίας και της μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, εξελέγη στη Βουλή το 2019 με το ΜεΡΑ 25, όπου συνέχιζε να μας "πουλάει" άφθονη... τρέλα! Υπό κανονικές συνθήκες, οι προαναφερόμενοι θα έπρεπε να έχουν... αυτοεξοριστεί, αλλά, λίγο οι περίεργοι νόμοι περί παραγραφής, λίγο η άγνοια των ψηφοφόρων, τους κράτησαν ή τους κρατούν όρθιους στην πολιτική ζωή του τόπου!

Το ωραίο είναι ότι ο Σόιμπλε είχε ευχηθεί το 2014 στον Τσίπρα να μη γίνει κυβέρνηση, γιατί πολύ γρήγορα θα έτρωγε τα μούτρα του! Όπως και έγινε βεβαίως. Όλα όσα αναφέρει στα απομνημονεύματα του, καθιστούν ακόμη μεγαλύτερο τον άθλο που πέτυχε τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επί τη ευκαιρία του "κρεμάσματος" Τσίπρα και Βαρουφάκη από τον αποθανόντα Σόιμπλε, ας σκεφτούμε ότι το 2015 πήγαμε να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα και το κόστος που φορτώθηκε για τις επόμενες δεκαετίες μόνο και μόνο από τη ζημιά των πρώτων μηνών του 2015. Επιπλέον, πρέπει να σκεφτούμε πόσο μικρότερο θα ήταν το κόστος λόγω της πανδημίας, αν δεν γίνονταν την περίοδο 2015-2019 όλες αυτές οι... "τσιπροκαμμενοβαρουφακιές"! Ας προσθέσουμε και στην εξίσωση τι μπορεί να παθαίναμε αν δεν ήταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, πρέπει να αναλογιστούμε με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε πόσο επικίνδυνα παιχνίδια θα είχε εμπλακεί η χώρα μας, αν στα πράγματα ήταν ο Τσίπρας, με τον Ερντογάν μάλιστα, να... καραδοκεί στη γωνία! Πραγματικά είχαμε άγιο! Επίσης, πρέπει να αναλογιστούμε και την πίεση που έχει υποστεί ολόκληρη η Ευρώπη και φυσικά η Ελλάδα από την έκρηξη των τιμών της ενέργειας, που αποτέλεσε το "προσάναμμα" για την ακρίβεια στα τρόφιμα.

Το... περίεργο είναι ότι οι φαιδροί της εγχώριας αντιπολίτευσης, δεν τολμούν να κάνουν ούτε... κιχ για το κόστος που πληρώνουμε, λόγω της εισβολής του... φίλου Πούτιν! Μιλάνε για "ακρίβεια Μητσοτάκη", λες και αυτό που συμβαίνει αφορά μόνο την Ελλάδα. Λες και για την άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη που οδήγησε τα επιτόκια του ευρώ στο ιστορικό υψηλό του 4%, ευθύνεται ο Μητσοτάκης! Οι υπονομευτές της χώρας και φίλοι ή υποστηρικτές του Πούτιν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά στις κάλπες των Ευρωεκλογών, γιατί ζημιώνουν τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά με αυτά τα πολιτικά σκύβαλα, τα οποία ξέρουν μόνο να ζημιώνουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Mάτι: Είναι ...

Φόρτωση άρθρων...