Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ρελάνς της Κυβέρνησης: Θα ζητήσει επέκταση της Εξεταστικής από το 2015

Την επέκταση της Εξεταστικής Επιτροπής από το 2015 θα ζητήσει η Κυβέρνηση. 

Με αυτόν τον τρόπο απαντά το Μαξίμου στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις των Μέσων Ενημέρωσης την τελευταία διετία εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Η Εξεταστική Επιτροπή πλέον θα έχει κι άλλα πεδία έρευνας με ό,τι σημαίνει αυτό, έπειτα από τη ρελάνς της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση απαντά στην πρόταση αυτή, την οποία ανακοίνωσαν ότι θα ψήφιζαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διεύρυνση της έρευνας από το 2015. 

Ακόμα, προτίθεται να περιλάβει την υπόθεση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τα κονδύλια που δόθηκαν επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης στα Μέσα Ενημέρωσης.

«Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική πρόταση το πρωί της Δευτέρας, πήρε γρήγορα την αποδοχή και των άλλων κομμάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής στήριξε άμεσα την πρόταση, άλλωστε έχει καταγγείλει την Opinion Poll. Αμέσως μετά ήρθε η συμφωνία από την Ελληνική Λύση, ενώ αργά το απόγευμα της Δευτέρας προστέθηκαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, Εξεταστική Επιτροπή μπορεί πλέον να συγκροτηθεί και από τη μειοψηφία της Βουλής, αρκεί η πρόταση να ξεπεράσει τις 120 ψήφους – μπορεί να συμβεί για δύο επιτροπές ανά κοινοβουλευτική περίοδο. 

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσε κατά πολύ το όριο αυτό και η εξεταστική που πρότεινε θα συγκροτούνταν στη βάση της δικής του πρότασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...