Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Λιβυκό κοινοβούλιο: Απορρίπτεται ως «παράνομη» η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με την Τουρκία

Πολιτική

Λίγη ώρα αφότου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διεμήνυσε ότι υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη, βάσει του οποίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι έρευνες στην ΑΟΖ της τελευταίας, το Λιβυκό κοινοβούλιο - όπως έχει γίνει γνωστό - απέρριψε τη συμφωνία με την Άγκυρα και την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.

Όπως μεταδίδει το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Η συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου.

Όπως κατέστησε, ακόμη, σαφές το Κοινοβούλιο «η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες αφαιρεί από την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής δικαίωμα για το πετρέλαιο»

Υπενθυμίζεται πως το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στη χώρα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον Μητσοτάκη - Πώς σχολιάζουν την επίσκεψη στην Τουρκία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Μάιο στην Άγκυρα, όπου στην ατζέντα θα βρίσκετ...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια

Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, είχε συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργό...

Παύλος Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: Eίμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση

«Η ελληνική θέση έχει περιγραφεί αναλυτικά και διεξοδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, η Ελλάδα παραμένει μία σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύ...

Φόρτωση άρθρων...