Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Η Μαφία των Κοριών: Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Πολιτική

Η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα τους λογαριασμούς τους με τη Μαφία των Κοριών.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, όταν κάποιοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Ενημέρωσης που διαθέτουν και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με παρουσίαση αποσπασματικών συνομιλιών που προέρχονται από πάσης φύσεως υποκλοπές.

Δεν έχει τόση σημασία εάν οι υποκλοπές είναι παράνομες ή "νόμιμες".
Αφού και ο πρωοτετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει πως η αποσπασματική αναπαραγωγή τους από ΜΜΕ συνιστά από μόνη της κακουργηματική πράξη.   

Οι προϊστάμενοι της εισαγγελίας έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα, για να σταματήσουν αυτό το όργιο παρανομίας, γιατί η περίεργη ανοχή που δείχνουν στους επίδοξους Μαυρίκηδες ακυρώνει το ρόλο τους και αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον υπόκοσμο, να εκβιάζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Γιατί μπορεί σήμερα να βρίσκονται στο στόχαστρο των κοριών κάποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες και εκδότες.

Τι θα γίνει όμως αν αύριο τα ίδια συστήματα που έχουν κάνει επάγγελμα τις υποκλοπές αρχίσουν και βγάζουν αποσπασματικές συνομιλίες για δικαστές ή υπουργούς;

Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος τώρα δεν εφαρμόζεται με ευθύνη της Δικαιοσύνης, αλλά και της Πολιτείας.

Βέβαια τότε θα είναι αργά γιατί η μπόχα που αναδύουν οι υποκλοπές μπορεί να πνίξει ολόκληρη τη δημόσια ζωή.

Άλλωστε μια αντίστοιχη συμμορία είχε επαναλάβει το έργο και πολύ παλαιότερα.

Στο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κάποιοι έγιναν πλούσιοι από τις κασέτες του Μαυρίκη, οι οποίες έπαιζαν και τότε στα ΜΜΕ για να "κεφαλαιοποιηθούν" στη συνέχεια από το σύστημα της Διαπλοκής εκείνης της περιόδου με άδειες για καζίνο και άλλα ανταλλάγματα.

Δυστυχώς η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί. Ελπίζουμε αυτή τη φορά ως φάρσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Φόρτωση άρθρων...