Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η πολιτική μιζέρια του Τσίπρα και η μεγάλη ευκαιρία της Κεντροαριστεράς

Εξοργίζουν κάθε σοβαρό και νοήμονα πολίτη αυτή της χώρας οι ακατανόητες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αποφάσεις της Κυβέρνησης που ξεπερνούν τα στενά κομματικά όρια και έχουν έντονο εθνικό αποτύπωμα, όπως στην περίπτωση της ανακοίνωσης της συμφωνίας με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά. 

Η πολιτική μιζέρια που αναδύεται από τα γραφεία της Κουμουνδούρου καταδεικνύει τον κατήφορο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση με αποκλειστική ευθύνη του αρχηγού της, ο οποίος αδυνατεί να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και τις ιδεοληψίες που οδήγησαν την Αριστερά παντού στην Ευρώπη σε εκλογική συντριβή. 

Ο ατεκμηρίωτος καταγγελτικός λόγος του κ. Τσίπρα αποξενώνει παραδοσιακά ακροατήρια της Κεντροαριστεράς που έλκονται από την μετριοπάθεια και τη σοβαρότητα με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό εξ' αυτών να παραμένει πολιτικά άστεγο και ανενεργό αναμένοντας κάτι διαφορετικό στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. 

Οι δεξαμενές των αναποφάσιστων στις μετρήσεις έχουν γεμίσει από δημοκρατικούς πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τη σημερινή απογοητευτική εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπου εδώ φαίνεται να βρίσκεται και μεγάλη ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ, το οποίο παρά τις επιμέρους αρρυθμίες έχει επιδείξει πιο υπεύθυνη στάση σε σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη. 

Οι εν εξελίξει εσωκομματικές διαδικασίες στο κόμμα συνιστούν μια καλή ευκαιρία για ανασύνταξη και συσπείρωση των πολιτών ώστε το πρώην ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη θέση του μέσα στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό, διαδραματίζοντας ένα εποικοδομητικό ρόλο στην επόμενη μέρα. 

Η μεγάλη κινητοποίηση των υποψηφίων σε ολόκληρη τη χώρα και το ενδιαφέρον που δείχνουν τα μεσαία στελέχη και η κομματική βάση του Κινήματος αφήνουν μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ο δεύτερος πυλώνας του αστικού συστήματος από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών της Αριστεράς να περιέλθει στα χέρια των ανθρώπων που αποτελούν τους πραγματικούς επίγονους της αλλαγής του 81.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...