Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η ψηφοφορία για το όνομα και η νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί το ορόσημο της 8ης Μαΐου με την εκλογή συνέδρων και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά κυρίως με το εσωτερικό δημοψήφισμα για το νέο όνομα, να μετατραπεί σε μια κεφαλαιοποίηση της μεγάλης συμμετοχής που κατεγράφη στις 5 Δεκεμβρίου, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου αποτέλεσε εφαλτήριο για μια πολυπόθητη επανεκκίνηση που μέχρι τώρα φαίνεται πως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Νίκος Ανδρουλάκης άλλαξε γραμμή πλεύσης ως προς τη διαδικασία για το νέο όνομα του κόμματος. 

Αρχικά είχε μιλήσει για απόφαση που θα ληφθεί στο συνέδριο, πριν στραφεί εντέλει στο εσωτερικό δημοψήφισμα. 

Οι κυρίαρχες υποψηφιότητες για τη νέα ονομασία είναι δύο: «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες ημέρες «έτρεξαν» εσωτερικές σφυγμομετρήσεις (focus groups) για να μετρήσουν την απήχηση των πιθανών σεναρίων. 

Από αυτές προέκυψε ότι το «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ» είναι το επικρατέστερο, δείχνοντας έτσι πως η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς αυτή την πλευρά. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, μετρήθηκε και το «ΠΑΣΟΚ», το οποίο κινήθηκε, πάντως, σε αρκετά «ρηχά» νερά.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να προτάξει τις προγραμματικές θέσεις της, με την επιδίωξη να μην περιστραφεί ο συνεδριακός διάλογος γύρω από ζητήματα μετεκλογικών συνεργασιών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα σενάρια περί απαλοιφής του ΚΙΝΑΛ από τη μαρκίζα είχαν προκαλέσει και εσωτερική γκρίνια, όχι μόνο από το κομμάτι του ενιαίου φορέα που δεν έχει πασοκικές καταβολές και αφίχθη στη Χαριλάου Τρικούπη το 2017, αλλά και στην επονομαζόμενη πτέρυγα των «γεννηματικών», η οποία θα ήθελε την αποτύπωση μιας αίσθησης συνέχειας στο εγχείρημα που θεμελίωσε η αείμνηστη πρώην πρόεδρος της παράταξης. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω μένει να αποδειχθούν στην κάλπη της επόμενης Κυριακής. 

Η τελική εισήγηση της ηγεσίας για το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα κατατεθεί τα επόμενα 24ωρα και δεν αποκλείεται, εκτός των δύο βασικών υποψηφιοτήτων, να υπάρξει και τρίτη –επίσης σύνθετη– ονομασία.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου εμβλήματος θα γίνουν στο συνέδριο της 20ής Μαΐου στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο και το μόνο σίγουρο είναι πως ο παραδοσιακός πασοκικός ήλιος θα επιστρέψει, αποτελώντας άλλωστε, όπως και η ονομασία, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...