Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η σκληρή μάχη του σταυρού στο Λεκανοπέδιο Αττικής -  Όλα τα ονόματα των γαλάζιων υποψηφίων

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο γαλάζιο στρατόπεδο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς ο χρόνος μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, μετρά αντίστροφα. 

Η Πειραιώς σε αγαστή συνεργασία με τους έμπιστους του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου προχωρά τη σχετική διαδικασία, αναζητώντας και άλλες προσωπικότητες με ισχυρές αναφορές στην κοινωνία που θα σηματοδοτούν την πρόθεση του κόμματος για διεύρυνση και στόχο τη μεγάλη νίκη. Μέσα σε ένα κλίμα που "μυρίζει" έντονα εκλογές, οι ενδιαφερόμενοι στήνουν ήδη τις προεκλογικές τους καμπάνιες, ενώ στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι εκδηλώσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο περνούν οι μέρες. Πολλά από τα «βαριά» ονόματα θα ριχθούν στη μάχη του Λεκανοπεδίου που θα κρίνει σε ένα μεγάλο βαθμό και τον απώτερο στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
 
Ειδικότερα,

Στην Α’ Αθηνών εκτός από τους νυν βουλευτές Θάνο Πλεύρη, Άγγελο Συρίγο, Νικήτα Κακλαμάνη, Βασίλη Κικίλια, Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή, υποψήφιος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι και ο Γιώργος Δημόπουλος με μακρά πορεία στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τελική απόφαση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη. Βεβαίως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εφόσον τελικά μπει στην μάχη του σταυρού, αφού υπάρχει ισχυρή πιθανότητα τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον χρίσει επικεφαλής της προεκλογικής επικοινωνιακής καμπάνιας του κόμματος, τοποθετώντας τον παράλληλα σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.
 
Στο Βόρειο Τομέα θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ηχηρά ονόματα όπως εκείνα των υπουργών Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αλλά και των Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, Δημήτρη Καιρίδη και Ζωής Ράπτη. Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Νίκος Ρωμανός, Βασίλης Ξυπολυτάς και Νίκος Κωστόπουλος, ενώ δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
 
Στο Νότιο Τομέα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι Νίκος Δένδιας και Τάκης Θεοδωρικάκος για τις πρώτες θέσεις, ενώ θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους οι Διονύσης Χατζηδάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, καθώς και οι κυρίες Σοφία Βούλτεψη και Άννα Καραμανλή. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια υποψήφιος θα είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης, ενώ ακούγεται και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά. Δυναμική εμφανίζει και η υποψηφιότητα της Ιωάννας Γκελεστάθη επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.
 
Στο Δυτικό τομέα, αδιαφιλονίκητο φαβορί για την  πρωτιά είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, ενώ την πρώτη εμφάνιση της στα γαλάζια ψηφοδέλτια θα κάνει και η Μαρία Συρεγγέλα. Στη συγκεκριμένη λίστα αναμένεται να είναι και ο έμπειρος κομματικός Δημήτρης Καλογερόπουλος.
 
Στην Α Πειραιώς υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, ενώ δυνατά στη μάχη μπαίνει και η Δόμνα Μιχαηλίδου.
 
Στη Β Πειραιώς Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Υποψήφιος θα είναι και ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Βρεττάκος.  
 
Στην Ανατολική Αττική, το ψηφοδέλτιο ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη της Σοφίας Ζαχαράκη και του Στέλιου Πέτσα, ενώ την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν οι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Βλάχος και η Γεωργία Μαρτίνου.
 
Στη Δυτική Αττική θα δώσουν ξανά τη μάχη του σταυρού οι Θανάσης Μπούρας, Βαγγέλης Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας, ενώ στο στίβο θα μπει και ο πολύπειρος στα κομματικά δρώμενα Ανδρέας Τσώκος.              

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός σε Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού. O κύριος Ρωμανός τόνισε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εί...

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Φόρτωση άρθρων...