Τετάρτη
20 Μαΐου 2026

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την 21η Απριλίου και τη σύλληψη του πατέρα της

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για τη συμπλήρωση 59 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε φωτογραφία από τη σύλληψη του πατέρα της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την ημέρα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος. Στην εικόνα διακρίνεται μια σπασμένη πόρτα από τον χώρο όπου βρισκόταν ο αείμνηστος πρώην Πρωθυπουργός, με τη φράση: «Ξημέρωμα 21ης Απριλίου 1967, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η σπασμένη πόρτα δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο, είναι σύμβολο μιας εποχής που η δημοκρατία βιάστηκε και οι ελευθερίες καταπατήθηκαν».

Η πρώην υπουργός επισημαίνει πως πρόκειται για μια στιγμή από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «που θυμίζει πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία». 

Ακόμα, η βουλευτής Χανίων στέκεται στη σημασία της ιστορικής μνήμης, τονίζοντας ότι «σήμερα η μνήμη γίνεται ευθύνη, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στη δημοκρατία να σπάσει».

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την 21η Απριλίου: «Η σπασμένη πόρτα δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο, είναι σύμβολο μιας εποχής που η δημοκρατία βιάστηκε και οι ελευθερίες καταπατήθηκαν. Στιγμή από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 και την σύλληψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που θυμίζει πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία. Σήμερα η μνήμη γίνεται ευθύνη, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στην δημοκρατία να σπάσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν μας αφορά - Σε ένα χρόνο οι εκλογές

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του μ...

Φόρτωση άρθρων...