Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (Photos)

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες. 

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Ελλάδα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Αυτά ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας και Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διάσκεψης Διεθνών Δωρητών για τις σεισμόπληκτες Συρία και Τουρκία.

Στη συνομιλία τους, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στάθηκαν στο γεγονός πως η ατμόσφαιρα μεταξύ των δυο χωρών έχει αλλάξει μετά τα πρόσφατα τηλεφωνήματα συμπαράστασης για τις τραγωδίες που έζησαν.

Έτσι, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε ξανά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το τηλεφώνημα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του, τόσο για το τηλεφώνημα, όσο και για την επίσκεψή του σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η Τουρκία θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

 

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Φόρτωση άρθρων...