Πέμπτη
26 Μαρτίου 2026

Ικανοποίηση από τα σχόλια Τραμπ μετά τα μηνύματα Μητσοτάκη για win win λύση στο εμπόριο: Εκτιμώ τα σχόλιά του

Η ψυχραιμία και η υπομονή που επέδειξε η κυβέρνηση τις πρώτες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την επιβολή δασμών βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου να επιβραβεύονται από τις εξελίξεις.

Πολιτική

Με  θετικό τρόπο σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις προτάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συμφωνία win-win ΗΠΑ και ΕΕ. «Συμφωνώ. Τον ξέρω, είναι καλός άνθρωπος. Εκτιμώ τα σχόλιά του. Ναι, μπορεί να γίνει συμφωνία με οποιονδήποτε από αυτούς (σ.σ. της ΕΕ). Θα υπάρξουν δίκαιες συμφωνίες με όλους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο, μιας λύσης που θα είναι αμοιβαία επωφελής», επεσήμανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Breitbart, ερωτηθείς σχετικά με τους δασμούς του Τραμπ.



«Συμφωνώ. Τον γνωρίζω, είναι καλός άνθρωπος» είπε για τον κ. Μητσοτάκη ο Αμερικανός πρόεδρος. «Εκτιμώ τα σχόλιά του. Ναι, μια συμφωνία μπορεί να γίνει με τον καθένα από αυτούς. Θα γίνουν δίκαιες συμφωνίες με όλους», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 



Αξίζει να σημειωθεί ότι την συνέντευξη Μητσοτάκη στο Breitbart είχε αναρτήσει κα η διορισμένη πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι να κάνει απεργία πείνας για να μην γίνει η δίκη

Για «σοβαρό πολιτικό συμφέρον από μια ομάδα ανθρώπων όπως η κυρία Κωνσταντοπούλου που έβαλε τον Ρούτσι να κάνει απεργία πείνας για να μην γίνει η δίκη των Τεμπών» έκανε λόγο το πρω...

Χαρδαλιάς: «Σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονης αστάθειας, η Ελλάδα είναι πυλώνας δημοκρατίας, ειρήνης και ελευθερίας» (Photos)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Φόρτωση άρθρων...