Τρίτη
27 Ιανουαρίου 2026

Ηχηρά μηνύματα Τσακαλώτου σε Τσίπρα

Πολιτική

Ο Τσακαλώτος πήρε το όπλο του και στέλνει μηνύματα στον Α. Τσίπρα, αλλά και σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν τη συμβολή του ριζοσπαστικού τμήματος της αριστεράς στην πορεία ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Και μάλιστα έστειλε τα μηνύματα αυτά μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αίσθηση και με τις θετικές αναφορές που έκανε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία του εμβολιασμού. "Κάποιοι έξω από εμάς θέλουν να μας διαιρέσουν, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% έφερε το κόμμα στην κυβέρνηση" ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να προσθέσει με νόημα πως δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας και τις αξίες μας. Δεν είναι δυνατόν π.χ να μη μιλάμε για το μεταναστευτικό.

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας στην εισαγωγική του παρέμβαση επιχείρησε να απαξιώσει τη σπουδαιότητα του προγράμματος, συνδέοντας την θέση του αυτή με την παρατήρηση πως δεν "πρέπει να λέμε ναι σε όλα", ενώ ανέδειξε ως σημαντικότερο σημείο του προγράμματος την εκπόνηση ενός πειστικού πολιτικού σχεδίου.

"Χρειαζόμαστε ένα πειστικό στόρυ, με προτεραιότητες και χρονικότητες" ανέφερε ο Ε. Τσακαλώτος.

Επίσης, έχοντας επισημάνει πως δεν πρέπει να τρομάζουν οι εσωτερικές διαφωνίες, δεδομένου ότι, όπως είπε, είναι οξυγόνο ενός κόμματος που λειτουργεί δημοκρατικά, έθεσε ζήτημα αναθεώρησης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το θέμα των εξορύξεων στο Αιγαίο όσο και την επένδυση στο Ελληνικό.

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε αίσθηση προκάλεσε και η επισήμανση του πρώην τσάρου της οικονομίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κάνει στείρα αντιπολίτευση αλλά θα πρέπει να αναγνωρίζει τα θετικά της κυβέρνησης: «Χρειαζόμαστε αξιοπιστία και ταυτότητα. Όχι στείρα αντιπολίτευση. Δεν είναι κακό να πούμε για τη Ν.Δ πως έχει οργανώσει καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Δεν χάνεις κάτι αν το πεις αυτό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική - Η ΝΔ προτείνει την παραπομπή της στην επιτροπή δεοντολογίας

Νέο σόου έντασης που οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκάλεσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εμφανί...

Ζαχαράκη: Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση και να αναπτύσσουν κρίση

«Μια ομάδα, πολιτεία, καθηγητές, μαθητές, δημοσιογράφοι, περνάμε όλα τα «όπλα» σε εσάς, να μάθετε να κρίνετε, να διαβάζετε, να αξιολογείτε», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Φόρτωση άρθρων...