Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Καλογρίτσας: Ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο – Εν αναμονή της απολογίας Νίκου Παππά

Πολιτική

Το παρασκήνιο που είχε διαδραματιστεί το 2016 κατά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με βασικό «οργανωτή», κατά τους ισχυρισμούς του, τον υπουργό της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκο Παππά, ξετύλιξε εκ νέου σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη.

Από τη θέση του κατηγορούμενου αυτή τη φορά, ο κ. Καλογρίτσας, φέρεται να μίλησε ενώπιον της κυρίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η οποία διεξάγει την ανάκριση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, για το ρόλο του κ. Παππά στην όλη υπόθεση, όπως είχε κάνει άλλωστε και ενώπιον της Βουλής αλλά και με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο όμιλο Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC).

Όπως είναι γνωστό στην μηνυτήρια αναφορά του, ο επιχειρηματίας, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή της εταιρείας συμφερόντων του «Τοξότης» με την CCC, από την οποία, όπως υποστήριξε, του δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ ώστε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Πίσω, ωστόσο, από αυτό το παρασκήνιο, βρίσκονταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς, o οποίος είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Μάλιστα, σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ερώτηση από την ανακρίτρια για το εάν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είχε διαδραματίσει ρόλο και κάποιο άλλο πρόσωπο από την τότε κυβέρνηση, πλην του κ. Παππά.

Απαντώντας στην ερώτηση αυτή, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα. Σε άλλη ερώτηση για το εάν πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού, είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο, ο κ. Καλογρίτσας απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν θα λειτουργούσε ποτέ κατά αυτόν τον τρόπο και πως κάτι τέτοιο δεν θα του το επιτρέπει η ιστορία του.

Μάλιστα, φέρεται να προέταξε την στάση που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα ακόμη και μετά τον πόλεμο και τις επιθέσεις, που όπως είπε δέχθηκε, με τα περίφημα βοσκοτόπια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να ανέφερε πως ακόμη και την περίοδο εκείνη δεν προχώρησε σε καμία αποκάλυψη, όσον αφορά το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά επέλεξε να ακολουθήσει τη θεσμική οδό, μιλώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης και ειδικότερα ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο και εκδίκασε τη διαφορά του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου. Ακολούθως αναφέρθηκε στην όλη υπόθεση και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήτοι της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου, η οποία και τον κάλεσε σε απολογία ως κατηγορούμενο, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνάς της.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο ο συνήγορος του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δήλωσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο εντολέας πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία, όπως είπε, έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του. Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος ο εντολέας του πάλεψε και παλεύει και για την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικό πρόσωπο, το ο οποίο σέβεται και υπολήπτεται ακόμη και τώρα την Αριστερά. «Έπρεπε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο κ. Καλογρίτσας στα μάτια της Πολιτείας», δήλωσε ο ίδιος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κ. Καλογρίτσα, το κατώφλι του Αρείου Πάγου αναμένεται να περάσει ο κ. Παππάς προκειμένου να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Φόρτωση άρθρων...