Στα προβλήματα που προέκυψαν από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο υφυπουργός έκανε λόγo για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο και τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στον συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μιλώντας στον ANT1, ο Γιώργος Καραγιάννης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά απαιτήθηκε από ιδιώτες να αποζημιώσουν πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις που θα δοθούν από την Αττική Οδό, ο υφυπουργός είπε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δοθεί ο οδικός χάρτης, καθώς υπάρχουν ακόμη μερικά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σε ερώτηση σχετική με τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματα τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Μεσογείων και η Κατεχάκη, είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη για αυτούς τους δρόμους τους έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Το βασικό οδικό δίκτυο, η Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Μαραθώνος, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αντιλαμβάνομαι ότι έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πατούλης, να δει τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και να τις βελτιώσει», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφερόμενος στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Αττική Οδό και τον Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι μπορεί να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό και δεν τα κατάφερε και τώρα προσπαθεί να φτιάξει μια υπερασπιστική γραμμή.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίσει τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου και να ανήκουν.