Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Καραμανλής: «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες»

Στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Γιατί; Γιατί από την δική μας κυβέρνηση θεσπίστηκε νομικό πλαίσιο απόδοσης ευθυνών στους παραχωρησιούχους. Να μπει ένα τέλος να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς να έχει ευθύνες κανείς. Θα επιβληθούν κυρώσεις», ανέφερε ο υπουργός. 

«Έχουμε συγκροτήσει επιτροπή διερεύνησης. Σε 20 ημέρες από σήμερα θα έχουμε το πόρισμα και θα αποδοθούν ευθύνες. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνατε ποτέ. Εμείς το κάνουμε. Η Αττική Οδός έχει ευθύνες στο κομμάτι της πρόληψης και της διαχείρισης της κρίσης», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε πως η απόδοση ευθυνών στην Αττική Οδό και η απαίτηση αποζημιώσεων προς τους εγκλωβισμένους πολίτες δεν αποτελεί δικαιολογία για την απόκριση της κρατικής μηχανής.

Αναφορικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε «όπως γνωρίζετε η εταιρεία έχει ιδιωτικοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προβλήματα στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης με εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Ζητήσαμε από την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση 1.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας είχαν το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η συνεργασία είναι το...

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν – Τι συζήτησαν

Με τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με τ...

Φόρτωση άρθρων...