Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Καραμανλής για μετρό Εξαρχείων: Στην Αγία Παρασκευή δεν ήθελαν μετρό, τώρα χτυπούν το κεφάλι τους

Πολιτική

Ο υπουργός Μεταφορών, παραλλήλισε τις αντιδράσεις για το Μετρό στα Εξάρχεια με εκείνες για τον σταθμό της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας πως «σήμερα χτυπούν το κεφάλι τους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι «Κάτι αλλάζει στα μεγάλα έργα υποδομής. Υπάρχει μια κινητικότητα. Το πρόβλημα της κίνησης είναι πιο έντονο σε άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Είναι απαραίτητο να γίνουν έργα το συντομότερο. Με το μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο Ελληνικό η Αττική θα φρακάρει. Η λεωφόρος Κύμης έχει ήδη δρομολογηθεί. Πρέπει να ενισχύσουμε και τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Τη Δευτέρα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πάμε να κάνουμε το αυτονόητο να συνδέσουμε το λιμάνι με το αεροδρόμιο. Θέλουμε να πουλήσουμε ένα τουριστικό προϊόν. Κάποιος προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος και ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει μέχρι τον Πειραιά να πάρει πλοίο. Τώρα θα το κάνει σε 40 λεπτά. Είχαμε τους τρεις πρώτους σταθμούς, τώρα πάμε και στους άλλους τρεις σταθμούς στο κέντρο του Πειριαά. Είναι οι βασικοί σταθμοί.

Θα έχουμε συρμούς, θα δείτε να εξυπηρετούνται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες σε μια πόλη που είναι πολυσύχναστη, που αναπτύσσεται με πολύ μεγάλους ρυθμούς».

Παράλληλα για την εικόνα που έχουν περιοχές της Αθήνας όπου γίνονται έργα στους σταθμούς μετρό, ανέφερε: «Κάνουμε έναν καλλωπισμό όλων των σταθμών, εκεί που υπάρχουν τα εργοτάξια. Είναι απαράδεκτη εκεί η εικόνα. Στήνονται εργοτάξια που θα μείνουν αρκετό καιρό. Αν πάτε στα Εξάρχεια και δείτε γύρω από το εργοτάξιο θα δείτε κάτι διαφορετικό, αυτό θα γίνει και στο Κολωνάκι. Να μην δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ένα εργοτάξιο με λαμαρίνες. Υπάρχει ένα εργοτάξιο στην πόλη, έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις και θα γίνουν απαραίτητες εργασίες. Έχουμε σκύψει με μεγάλη ευαισθησία όταν γίνεται ένα τόσο μεγάλο έργο».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για το Μετρό στα Εξάρχεια, ανέφερε: «Έχω την αίσθηση ότι οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από κατοίκους, αλλά από γνωστούς – αγνώστους και όταν πάει να γίνει οτιδήποτε στην πλατεία πρέπει να ρίχνουν μολότοφ και πέτρες. Το έργο δεν έχει καθυστερήσει, είναι τεράστια επιτυχία των Αθηναίων και της κυβέρνησης. Βάλαμε τις συντεχνίες στην άκρη και προχωρήσαμε. Θυμάστε και παλιότερα ο σταθμός στην Αγία Παρασκευή είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τώρα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Τα έργα αυτά αναπτύσσουν περιοχές, τις βγάζουν από την απομόνωση. Στην ουσία το έργο έχει κινήσει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ακούω μια κριτική για πανεπιστημιακή αστυνομία, για μετρό στα Εξάρχεια; Η κάθε αλλαγή έχει αντιδράσεις. Επιτέλους σήμερα κάνουμε τα αυτονόητα. Δεν καθόμαστε να χαριζόμαστε στους αναρχικούς στα Εξάρχεια και τις ομάδες που κάνουν κακό στις φοιτητικές εστίες».

Ακόμα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Δεν γινόταν να ανοίξει νωρίτερα. Μπορεί πολιτικά να μας βόλευε. Φαντάζεστε ένα μετρό σε μια πόλη σαν την Αθήνα χωρίς τους δύο βασικούς σταθμούς, Σύνταγμα και Μοναστηράκι. Θα ήταν ένα μετρό κολοβό.

Είπαμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια και βρήκαμε τη λύση. Αντιλαμβάνονται ότι το έργο περιμένει. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Έχετε δει κανένα κυβερνητικό στέλεχος να κάνει βόλτες στο συρμό; Τα εγκαίνια με τους μουσαμάδες μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω».

Στην ερώτηση αν η ΝΔ θα μπορούσε να κυβερνήσει μαζί με την Ελληνική Λύση, ο υπουργός απάντησε: «Αυτό που προέχει για τους πολίτες δεν είναι αν θα κυβερνήσει ο Α με τον Β. Αυτό που θέλει ο κεντρογενής πολίτης, που έχει δει τη ζωή του να αλλάζει με οικονομική κρίση, μνημόνιο, πανδημία, ενεργειακή κρίση, βλέπει έναν πρωθυπουργό με σχέδιο που δίνει λύσεις, δείχνει να προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν».

Ενώ ερωτώμενος σχετικά με τις δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απάντησε: «Σε πολύ κόσμο αρέσει το παρασκήνιο. Εχω την αίσθηση ότι ο πολύς κόσμος θέλει λύσεις και όχι παρασκήνιο. Σήμερα η ΝΔ είναι πραγματικά μια γροθιά ενωμένη. Ιστορικά από τις ελάχιστες περιόδους που δεν υπάρχει γκρίνια. Πιστοποιήθηκε και χθες στην ΚΟ. Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πρωθυπουργός για 13 χρόνια. Δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη ΝΔ. Και για τις υποκλοπές είπε αυτό που είπε πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βλέπετε μια ιστορία που δημιούργησε προβλήματα, με τον τρόπο που το αντιμετώπισε η κυβέρνηση, φέρνοντας στην επιφάνεια το ζήτημα και αυτό βαίνει σε ένα αίσιο τέλος. Αυτά που περιμέναμε να βγουν, αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε διαψεύστηκαν».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Φόρτωση άρθρων...