Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οικονόμου: Ζήτημα δημοκρατίας από τις απειλές Πολάκη κατά της δικαιοσύνης με την κάλυψη Τσίπρα

Αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα για το επεισόδιο του πρώτου σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακόμα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Επίσης, σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, η χαλάρωση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το κύμα ακρίβειας.

«Θέλω να επαναλάβω πως δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις απειλές του Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης και την κάλυψη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού του συνεργάτη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία της χώρας. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως ο Άρειος Πάγος υποκινείται και λειτουργεί ανεξάρτητα; Θεωρεί πως η ανώτατη δικαστικη εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

Εμπιστρεύεται ή όχι την ελληνική δικαιοσύνη; Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και φοβάμαι όχι για τελευταία. Αποτελεί δομικό μέρος της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνες τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βγει από την αφάνεια κατασκευάζει μύθους, βάλλει κατά των θεσμών και τους υπονομεύει. Επενδύει στον διχασμό. Αδιαφορεί για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Τσίπρας και Πολάκης ήταν και παραμένουν μόνοι απέναντι στην κοινωνία», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στην τοποθέτησή του για τον Παύλο Πολάκη.

Τα βασικότερα σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης:

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια αισθητή πτώση των νέων κρουσμάτων.
Οι μισές από τις νοσηλείες προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα.
Επιβάλλεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους άνω των 60 παραμένουν ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν.
Δεν θα υποβληθεί πρόστιμο σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό, σε όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση.
Η Κυβέρνηση έχει στηρίξει εργαζόμενους, επιχειρήσεις και άνεργους με μέτρα το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 45.000.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...