Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, ενώ η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει πως σήμερα Δευτέρα θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο για την ίδρυση του νέου κόμματος.
Οι διαδικασίες ήταν πυρετώδεις μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο δικηγορικό γραφείο της στενής συνεργάτιδάς της, Μαρίας Γρατσία, στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, όπου συνεχίστηκε η διαδικασία συλλογής υπογραφών.
Τα στελέχη του νέου φορέα έκαναν live μετάδοση μέσω Facebook, όπου εμφανίζονταν η Μαρία Καρυστιανού, συνεργάτες της και πολίτες που έσπευσαν να υπογράψουν για την ίδρυση του κόμματος.
Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης πως «σήμερα μαζεύουμε τις υπογραφές, είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα, αύριο θα το καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο, γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία».
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουρο ότι σήμερα θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, καθώς αποφασίστηκε να δοθεί λίγος ακόμη χρόνος, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές από υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα.
Στόχος του νέου πολιτικού κόμματος είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 70.000 υπογραφές μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο Θανάσης Αυγερινός δήλωσε πως «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι υπαρξιακό και είναι καλό που συστρατεύονται δυνάμεις διαφορετικής προέλευσης».
Στη συνέχεια, έκανε νέα ανάρτηση: «Πήρε φωτιά σήμερα το Κολωνάκι. Πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές προσήλθαν στην έναρξη της διαδικασίας συλλογής υπογραφών για την Ιδρυτική Διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών με επικεφαλής τη @mkaristianou. Η γνωστή δικηγόρος Μαρία Γρατσία, υποψήφια άπαξ της “Νίκης” 20 ημέρες πριν από τις εκλογές του 2023, οπότε και αποσύρθηκε από την πολιτική, έχει δίπλα της τον επίσης γνωστό δικηγόρο Γιάννη Χατζηαντωνίου, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, πρώην μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο το 2015, οπότε και αποχώρησε όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε τη λαϊκή ετυμηγορία του Δημοψηφίσματος και υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο. Ενωμένη όσο ποτέ η Ελλάδα!».
Η επίσημη παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η Μαρία Καρυστιανού.
Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Δέχθηκε εντολή από τη Μόσχα να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση κόμματος»
Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις