Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση (Photos)

«Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό το επάγγελμα, γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Το μεσημέρι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ και μίλησε με γιατρούς και διασώστες.

«Είστε οι άριστοι της κοινωνίας, με όλη την έννοια της λέξης, κι εμείς ως Πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Είμαι δίπλα σας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρο και στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ζήτησαν τη στήριξή του στην έκκλησή τους για οικονομική ενίσχυση, καθώς καλούνται να σώζουν ζωές μόλις με τον βασικό μισθό.

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

«Έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε γι' αυτό που παρέχετε»

«Είναι αδιανόητο, είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο, έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε γι' αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι η ζωή. Ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», επισήμανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ και πρέπει να την αλλάξουμε».

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη τού μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, με τον δεύτερο να απαντάει ότι γνωρίζει σε βάθος τις αντιξοότητες, καθώς και ο σύζυγός του έχει δουλέψει ως διασώστης.

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

«Είναι εξαντλητικό το επάγγελμα, χρειάζεται νέους στο σώμα και καλύτερη ψυχή για να αντεπεξέλθεις σε όλα αυτά που συντελούν σε ανθρώπινη κοινωνία», ανέφερε συντονιστής του ΕΚΑΒ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Τα γνωρίζω, γιατί και ο Τάιλερ ήταν διασώστης».

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του, ο επί τέσσερα χρόνια συντονιστής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης τόνισε: «Υστερούμε αριθμητικά όχι σε εκπαίδευση ή εξοπλισμό, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει το προσωπικό. Τεράστιο πρόβλημα ο μέσος όρος ηλικίας διασωστών στην κίνηση, είναι 53-54 ετών, πηγαίνουν συνάδελφοι σε χειρότερη κατάσταση από το περιστατικό».

Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...