Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: «Δεν πάμε στις Ευρωεκλογές για να έρθουμε δεύτεροι»

Eπίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα Τέμπη, στο ΒΟΑΚ, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Κρήτης και την έλλειψη υποδομών στο νησί.
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, έστειλε σαφή πολιτικά μηνύματα ενόψει και των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η δεύτερη θέση, αλλά η μεγάλη ανατροπή για να αναδειχθεί η μελλοντική προοδευτική κυβέρνηση.

«Δεν πάμε στις Ευρωεκλογές για να έρθουμε δεύτεροι»

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «στις ευρωεκλογές ότι ο ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ πάει για να κερδίσει δεν πάμε να παριστάνουμε μια δεύτερη θέση», τονίζοντας ότι μία είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Είναι εκείνη, είπε, «η οποία σέβεται τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης και όλης της αριστεράς, συγχρόνως όμως δεν έχει εξαρτήσεις, δεν έχει περιορισμούς, αφουγκράζεται τον κόσμο και μπορεί να είναι ρηξικέλευθη, με στόχο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ να πέσει και να υπάρχει μια κυβέρνηση».

Υπάρχει συνέχισε ο κ. Κασσελάκης τεράστια μεταβλητότητα στην κοινωνία και ένα τεράστιο κομμάτι του κόσμου που έχει μείνει στην αποχή και μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι ήρθε από το ΣΥΡΙΖΑ περίπου 700.000 και αυτό θέλουμε να ξανακερδίσουμε, να μας εμπιστευθεί ξανά με ξεκάθαρες προτάσεις.

Κύριος αντίπαλος η Νέα Δημοκρατία

Κύριος αντίπαλος είπε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η Νέα Δημοκρατία ωστόσο απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έστειλε το μήνυμα όσοι είναι προοδευτικοί στο προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων την Κρήτη, να ξέρουν ότι στο ΣΥΡΙΖΑ που μεγαλώνει υπάρχει αξιοκρατία, θα υπάρχει καθαρό βλέμμα για να μπορέσει να ξανακερδίσει τον κόσμο και να του δώσει ελπίδα.

Τι είπε ο Κασσελάκης σχετικά με τα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και αιχμές εναντίον του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία.

Όλο αυτό που είδαμε είναι η αλαζονεία, στην ομιλία και 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σαν πρόβατα στο μαντρί να καταχειροκροτούν τον Κώστα Καραμανλή. Εμείς παρουσιάσαμε ένα κατηγορητήριο με πρόθεση εάν δεσμευτεί η Νέας Δημοκρατίας, να μην αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή, να το καταθέσουμε. Αυτό είναι ουσιαστική αντιπολίτευση, είναι να βλέπεις πότε οι άλλοι είναι αλαζόνες, πότε ειρωνεύονται και να τους λες εδώ η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Και αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε εάν από την πρόταση μομφής βρήκε καμία οικογένεια από τα Τέμπη το δίκιο της .

Όσον αφορά τις επιθέσεις Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ με όλα αυτά καθώς δεν λύνουν κανένα πρόβλημα του κόσμου.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία της Κρήτης που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ανέφερε ότι οι επιπτώσεις από τις ντεφάκτο ιδιωτικοποίηση της δημόσια υγείας έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, με τις ιδιωτικές κλινικές και τη δυνατότητα γιατροί να αλιεύουν από το δημόσιο ασθενείς και να τους μετατρέπουν σε πελάτες σε ιδιωτικές κλινικές και αυτό πετυχαίνει από τις στυγνές νεοφιλελεύθερες ιδέες της ΝΔ που βγάζει το δημόσιο από το δημόσιο χαρακτήρα του.

Η κατάσταση στο νομό Λασιθίου, συνέχισε είναι τραγική και σε όλη την Κρήτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στελεχώσει τα νοσοκομεία και θα κρατήσει τους γιατρούς να μην φεύγουν στο εξωτερικό ενώ θα ενισχύσει και την εκπαίδευση.

Κασσελάκης: Κοροϊδία της κυβέρνησης για το ΒΟΑΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον ΒΟΑΚ έκανε λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. «Πως είναι δυνατόν, να λες το έργο ΒΟΑΚ και να βγάζεις το Λασίθι απ έξω. Πως τολμάς να έχει τη λέξη Κρήτη σε ένα έργο και να μην έχει το Λασίθι. Ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχει προχωρήσει τίποτα και από μακέτες τίποτα άλλο», αναρωτήθηκε.

Είμαστε υπέρ της κατασκευής σιδηρόδρομου στην Κρήτη

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτώμενος για την ανάγκη δημιουργίας σιδηροδρομικού δικτύου στο νησί τάχθηκε υπέρ λέγοντας ότι τα συμφέροντα του ΒΟΑΚ με την επιβολή διοδίων δεν αφήνουν να γίνει σιδηροδρομικό δίκτυο. Είναι από τους πιο οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους μεταφοράς αλλά τα συμφέροντα δεν θα το αφήσουν να γίνει.

Δυο τρεις οικογένειες επωφελούνται στην Κρήτη από τις ΑΠΕ - Μιλάω «ντρέτα»
Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια στον νησί από τις ΑΠΕ, τόνισε ότι μόνο δυο – τρεις οικογένειες επωφελούνται από τις ανεμογεννήτριες που έχουν γεμίσει τα βουνά, ενώ υπάρχουν ενεργειακές κοινότητες για να υπάρχουν οφέλη για όλους.

Η Κρήτη θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος της αποκέντρωσης στη χώρα μας συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης, καθώς έχει οικονομίες κλίμακας αλλά χωρίς υποδομές και θα έπρεπε να επενδύσει το κράτος. Έχει τουρισμό πανεπιστήμια και άλλα διαμάντια αλλά πρέπει να επενδύσουμε και σε άλλα. Εγώ μιλάω "ντρέτα"» επισήμανε ο κ. Κασσελάκης.

«Θέλω να είμαι με τον κόσμο»

Όσον αφορά τις περιοδείες ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα συνεχιστούν και μετά τις ευρωεκλογές όπως έκανε και τους προηγούμενους μήνες καθώς θέλει να έχει αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο γιατί όπως εξήγησε είναι πολύ εύκολο κάποιος να βυθιστεί στη φούσκα της ελίτ της Αθήνας. “Αυτό θα κάνω και όταν πρώτα ο θεός, κερδίσουμε και κυβερνήσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί κάποιος να αυτοπροσδιορίζεται δεξιός, αριστερός κλπ αλλά αυτό δεν κρύβει την απαξίωση που αισθάνεται ο κόσμος για το πολιτικό σύστημα και θα το αλλάξουμε με ισχυρή ομάδα», κατέληξε ο Στέφανο Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος ήρθε για να μείνει - Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

Ως μια «μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η...

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Πυρκαγιές, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή ψηλά στην ατζέντα

Μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφ...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...