Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κατρίνης: Εθνική Πολιτική για την ανάπτυξη της Θράκης

Για τα ζητήματα που απασχολούν τη Θράκη αλλά και τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, στη Ροδόπη, μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, o Mιχάλης Κατρίνης στηλίτευσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διαδικασία εκλογής μουφτή που στοχεύει στην αποκατάσταση της ομαλότητας και του τερματισμού της επιρροής του ψευδομουφτή στη μουσουλμανική μειονότητα.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την κομματική του ενίσχυση και όχι την ανάγκη υιοθέτησης κανόνων. Τους κανόνες πρέπει να γίνει σαφές ότι τους θέτουν η Ελληνική Δημοκρατία και το κράτος», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υιοθέτησε το πόρισμα και τις προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αντιμετώπιση της αθέμιτης επιρροής που ασκείται από το βαθύ τουρκικό κράτος στη μουσουλμανική μειονότητα και η οποία συνιστά απειλή συνολικά για την περιοχή αλλά και την εθνική μας ασφάλεια.

Πρέπει να σχεδιαστεί και να τεθεί σε εφαρμογή μια εθνική πολιτική για την ανάπτυξη της Θράκης», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Πυρκαγιές, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή ψηλά στην ατζέντα

Μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφ...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...