Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κατρίνης για παρακολουθήσεις: «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας»

Παρασκήνιο

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού άφησε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή για τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη όχι ενός, αλλά δύο σκανδάλων. Και για την παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού μιας παράταξης χωρίς να υπάρχουν εθνικοί λόγοι, αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης αυτής της υπόθεσης», υποστήριξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Μιχάλης Κατρίνης προσέθεσε ότι αυτό εξηγεί γιατί η Κυβέρνηση αρνήθηκε την κλήση προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, στην Εξεταστική Επιτροπή. Ακόμα, είπε ότι «τρεις μήνες τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator … απέφυγε να ελέγξει τις συναλλαγές και τις λογιστικές εγγραφές της εταιρείας, να πραγματοποιήσει έρευνα στις εγκαταστάσεις της, να αναζητήσει ηλεκτρονικά ίχνη». «Δεν το κάνει γιατί προφανώς η διαδρομή του χρήματος ή τα ηλεκτρονικά ίχνη, θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στους ενόχους.  Και αυτό ακριβώς ήθελαν να αποφύγουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ό,τι και αν λέει η Κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πλήρως ενήμερος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ότι η παρακολούθηση συνδεόταν με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για ποινικές ευθύνες «όποιων έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρχει πάντα μια κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα τους προστατεύει».

«Το σκάνδαλο αυτό, στην ουσία του, δεν αφορά μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη. Αφορά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που αποτελεί εν δυνάμει στόχο παρακολούθησης», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης και απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Το ζήτημα των υποκλοπών αφορά και εσάς. Είστε βέβαιοι ότι κάποιοι από εσάς δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν στόχο παρακολούθησης από το συγκεκριμένο παρακρατικό μηχανισμό; Δεν σας ενοχλούν όλα αυτά; Δεν σας ανησυχούν;».

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες και νομείς της κυβερνητικής εξουσίας, με μια επικίνδυνη λογική που μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο ή οικογενειακή επιχείρηση. 

«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στη διερεύνηση και αποκάλυψη της αλήθειας, θα ξεσκεπάσει αυτόν τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε μεθοδικά, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και συνιστά απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ίδια τη χώρα. Γιατί σε θέματα δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ δεν υποχωρεί, δε συμβιβάζεται, δεν κάνει πίσω», κατέληξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...