Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Κατρίνης: «Όσο πιο γρήγορα γίνουν Εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα»

Πολιτική

«Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για την χώρα», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Kυβέρνησης.

«Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε τρία χρόνια με μία βαθιά συντηρητική πολιτική, μία πολιτική που ως κύριο στόχο έχει τη στήριξη των μεγάλων και των ισχυρών. Ναι, δεν θα σταματήσουμε να σας το λέμε, γιατί το βλέπουμε καθημερινά. 

Ακολουθείτε μία πολιτική που εγκαταλείπει τον μικρομεσαίο, τον αγρότη, την παραγωγική επιχείρηση, την αμυντική μας βιομηχανία, μία πολιτική που οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και οικοδομεί ένα πελατειακό κράτος. Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει ταχύτητα και οι υπουργοί βρίσκονται σε προεκλογική δραστηριότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για το λαό και τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθως ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε πως «εδώ και καιρό η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία δεν έχουν πλέον αξιοπιστία και δυναμική. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά κι αμείλικτα προβλήματα, περιμένουν να ακούσουν απαντήσεις που αφορούν τη ζωή τους».

Σχετικά με την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο βουλευτής σημείωσε ότι «στη Μαδρίτη αποφύγατε να θέσετε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Είπατε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι το πεδίο επίλυσης μεταξύ δύο χωρών. Μία δήλωση που κάλλιστα θα μπορούσε να την κάνει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όχι όμως ακυρώσουμε ο πρωθυπουργός. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διαμηνύσει στη Συμμαχία ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ μείνει αδιάφορο τότε αυτό θα σημαίνει ότι από το επόμενο λεπτό δεν θα υπάρχει νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα».

Αναφερθείς στις αυξήσεις του ρεύματος σημείωσε πως «οι τιμές της ενέργειας τον Ιούνιο αυξήθηκαν πάνω από 60% και η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να μας πείσει ότι η ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογές στις τιμές της ενέργειας θα μειώσει τους τελικούς λογαριασμούς ρεύματος. Σε λίγο διάστημα θα δούμε ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Εμείς δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. 

Το χειρότερο είναι ότι την ώρα που τα νοικοκυριά, η παραγωγή, οι επιχειρήσεις, η βιομηχανία υφίστανται τις διαρκείς αυξήσεις, η ηλεκτροπαραγωγοί παραμένουν αλώβητοι. Για ένα πράγμα έχει πείσει μέχρι σήμερα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: ότι η ίδια κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει την φορολόγηση υπερκερδών και παραγωγών ενέργειας.

«Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στη Δεξιά και στην κοινωνική πολιτική»

‘’Η συντηρητική παράταξη δεν πιστεύει στην κοινωνική πολιτική, δεν πιστεύει στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους. Η πολιτική της Κυβέρνησης έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών, οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους ενώ υποβαθμίζει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του.

Είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη συντηρητική παράταξη από την κοινωνική πολιτική. Για όλους εμάς όμως, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, με οριζόντια διάσταση σε όλες τις πολιτικές μας.’’ τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι η χώρα έχει ήδη μπει, με ευθύνη της κυβέρνησης , σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι ‘’όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο.

Γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.’

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Μητσοτάκης: Να είναι ισχυρή η ΝΔ στις ευρωεκλογές, θα συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Το μήνυμα πως «θα είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα, θα είμαστε νικητές στις ευρωεκλογές» και πως «θα συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις ...

Φόρτωση άρθρων...