Κυριακή
08 Νοεμβρίου 2026

Κεραμέως: Έρχεται και φέτος το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων για συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες

Πολιτική

Θα δοθεί έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων για συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες, ύψους 100 έως 200 ευρώ, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, μιλώντας στο ΕΡΤNews, το ύψος του ποσού θα καθοριστεί ανάλογα με το άθροισμα των κύριων συντάξεων, όπως έγινε και πέρυσι (2023).

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αυτό αφορά συνταξιούχους που διατηρούν προσωπική διαφορά στη σύνταξη, ύψους έως 1.600 ευρώ. «Είναι μέριμνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης η στήριξη των συνταξιούχων», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως: «Η μεγάλη εικόνα είναι το πώς θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους», λέγοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Ενώ είπε αναφερόμενη στην ανεργία: «Έχει φτάσει στο 9,3%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ δεκαπενταετίας».

Τέλος, σχετικά με τις συντάξεις, η Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε ότι έρχονται αυξήσεις ύψους 2,2 – 2,5% από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Η Αθήνα κρατά σταθερή γραμμή απέναντι στην Άγκυρα – Το γαλλικό χαρτί, οι NAVTEX και η πολιτική αντιπαράθεση

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν την αρμοδιότητα αδειοδότησης των ερευνών – Η εμπλοκή του Παρισιού, οι εκτιμήσεις Συρίγου για αποφυγή θερμού επεισοδίου

Υπουργείο Ανάπτυξης κατά ΕΛ.Α.Σ. για την ακρίβεια: «Τα ψέματα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται»

Σκληρή απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Θεώνη Κουφονικολάκου, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, κατηγορώντας την ότι παρουσιάζει ανακριβή σ...

Φόρτωση άρθρων...