Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κεραμέως: Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο (Videos&Photos)

Πολιτική

Για την επιστολική ψήφο ενημέρωσε τους Έλληνες του Λονδίνου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βρετανία.

Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου σε όλα της τα στάδια, παρουσίασε τα νέα ψηφοδέλτια και τον χαρακτηριστικό φάκελο γνησιότητας και συνομίλησε μαζί τους, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες που έθεσαν.

Νωρίτερα, η υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, Ιωάννη Τσαούση, με τον οποίο συζήτησε τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει η Πρεσβεία στην καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στη Βρετανία για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο και στην υποστήριξη τυχόν εκλογέων που το ζητήσουν για την ανεύρεση ταυτοποιητικών τους στοιχείων στο μητρώο εκλογέων.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα, με τον οποίο συζήτησε για τη σημασία της Εκκλησίας στην ενίσχυση των θεσμών και της ενότητας των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό και τον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εμπέδωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

«Είσαι Έλληνας που ζει στο εξωτερικό; Πλέον μπορείς να ψηφίσεις στις Ευρωεκλογές χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις ότι έχεις μείνει στην Ελλάδα, ότι έχεις υποβάλει φορολογική δήλωση, χωρίς να μετακινηθείς από το σπίτι σου – απλά με επιστολική ψήφο και χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις», τονίζει στην ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Εσωτερικών.

«Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τη σημαντική αυτή νέα δυνατότητα χθες στο Λονδίνο, σε Έλληνες πολίτες που ζουν εκεί, στο πλαίσιο εξαιρετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχα επίσης τη δυνατότητα να συζητήσω με τον Πρέσβη κ. Τσαούση και το προσωπικό Πρεσβείας και Προξενείου για τη διάδοση σε Έλληνες πολίτες της νέας αυτής δυνατότητας. Κρίσιμος πολύ και ο ρόλος της Εκκλησίας στην εμπέδωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου, όπως συζητήσαμε αναλυτικά με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα», προσθέτει η υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης από Άρτα: «Η Ελλάδα είναι μία σκληρή χώρα για όλους όσους είναι έξω από το σύστημα»

Την περιοδεία του στην Ήπειρο συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση από την Άρτα. Κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο, ο Στέφαν...

Φόρτωση άρθρων...