Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΚΙΝΑΛ: «Άνοιγμα» Χρηστίδη στον Παπανδρέου για το debate - Τι απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός

Πρωτοβουλία πήρε ο Παύλος Χρηστίδης, σχετικά με το debate των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παύλος Χρηστίδης έκανε «άνοιγμα» προς τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη απαρτία των συμμετεχόντων στην τηλεμαχία. 

Λίγη ώρα πριν από την τηλεδιάσκεψη που έχουν οι εκπρόσωποι των πέντε με στελέχη της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, Νίκος Μπήλιος, σε συνεννόηση και με τα επιτελεία των υπολοίπων, τηλεφώνησε στην Έφη Χαλάτση, που εκπροσώπησε τον Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα των debates στην ΕΔΕΚΑΠ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της μετέφερε τη βούληση να επιτευχθεί κοινός τόπος, προκειμένου να συμμετάσχει ο πρώην Πρωθυπουργός στο debate.

Η απάντησε που έλαβε από την Έφη Χαλάτση ήταν αρνητική, κάνοντας επίκληση στην αναρμοδιότητα της ΕΔΕΚΑΠ να ορίσει το πλαίσιο της τηλεμαχίας. 

«Είναι θέμα δημοκρατίας και θεσμικής λειτουργίας του κόμματος», είπε η Έφη Χαλάτση και πρόσθεσε ότι η πρόταση Παπανδρέου παραμένει ως έχει, όπως κατατέθηκε στο κομματικό όργανο.

Όμως, δεδομένου του ότι η ΕΔΕΚΑΠ δήλωσε αναρμόδια συν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει η θεσμική ομπρέλα από το όργανο δεοντολογίας να επιβάλει κανόνες στη συζήτηση, είναι περιττή οποιαδήποτε συζήτηση για τα περαιτέρω. Έπειτα από αυτό, η πλευρά Χρηστίδη έστειλε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, όπως είχαν κάνει και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων, με την οποία ενημερώνει για τα όσα έχουν συμφωνήσει για το debate.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των εκπροσώπων των πέντε υποψηφίων (Καρανικόλας, Τσόγκας, Μπήλιος, Σαπρανίδης, Λούπης) με στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ.

Η επιστολή του Παύλου Χρηστίδη στην ΕΔΕΚΑΠ έχει ως εξής: 

«Θέμα: Διεξαγωγή debate υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Αγαπητοί Σύντροφοι

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του εκπροσώπου μου κ. Ν. Μπήλιου και των εκπροσώπων των συντρόφων, Ν. Ανδρουλάκη, Π. Γερουλάνου, Χ. Καστανίδη και Α. Λοβέρδου, η ΕΡΤ εξέφρασε το ζωηρό της ενδιαφέρον να διοργανώσει debate τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα της δίκαιης διαδικασίας και εκπροσώπησης για όλους τους υποψήφιους, σας ενημερώνω ότι σκοπεύω να συμμετάσχω στο debate. Το αντιλαμβάνομαι ως μια ευκαιρία να ακούσουν οι πολίτες τις καλοδουλεμένες θέσεις του Κινήματός μας για όλα τα ζέοντα θέματα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχα εισηγηθεί να εξετασθεί και η δυνατότητα συμμετοχής πολιτών στη συζήτηση αυτή. Το debate θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα στον προοδευτικό κόσμο της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, να διακρίνει τι εκφραζει κάθε υποψήφιος, κι έτσι να πάει ενημερωμένος κι έχοντας προσωπική άποψη στην κάλπη.

Ελπίζοντας σε μια πολιτική συζήτηση που θα αναδείξει τον πλούτο των επεξεργασμένων προτάσεών μας, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρωτοβουλία πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει το δημόσιο διάλογο για τα θέματα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που αποτελεί τον ιδεολογικό πυρήνα του Κινήματός μας.

Θέλω, τέλος, για ακόμη μια φορά να επισημάνω πως πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων.

Με εκτίμηση,

Παύλος Χρηστίδης»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...