Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Πολύ αργά για μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις

Πολιτική

«Η τραυματισμένη αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη δε διασώζεται με μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις. Στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το εμβολιαστικό πρόγραμμμα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η δημόσια υγεία παραμένει χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις δεν αναχαιτίζουν το κύμα ακρίβειας και εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα», λέει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και προσθέτει: «Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι χρήσιμος, ιδού μερικά «συγκεκριμένα» μέτρα:

-Περισσότερα σημεία για δωρεάν τεστ για τους πολίτες ώστε να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία
-Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό
-Μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα
-Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης και της αξιοπιστίας, που οδηγεί σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Πάνας: «Ελλιπή τα ημι-μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του βουλευτή Χαλκίδας του ΚΙΝΑΛ και Υπεύθυνου του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Απόστολου Πάνα:

«Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας και των μεταλλάξεων  στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιλέγει με ημίμετρα, να καθοδηγεί συστηματικά  τον κλάδο της εστίασης σε καθεστώς παρατεταμένου lockdown χωρίς ουσιαστικά υποστηρικτικά μέτρα. Οι εξαγγελίες των νέων μέτρων και η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους, κάποιοι κλάδοι της εστίασης, δεν τονώνουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων και δυστυχώς δεν αποφορτίζουν οικονομικά της ήδη βεβαρυμμένες με υποχρεώσεις επιχειρήσεις.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης σημειώνει πλέον απώλεια τζίρου άνω του 50%, ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζονται οι επιχειρήσεις με μηδενική ρευστότητα.
Το δε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων με ποσοστό 8% επί του τζίρου του έτους 2019, που πλήττονται σημαντικά, αφορά σε πολύ μικρό κομμάτι των επιχειρήσεων των κλάδου της εστίασης.  

Η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους των οφειλών της πανδημίας, η συνέχιση της επιδότησης ενοικίου και η απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για όσο διάστημα απαιτείται, είναι κάποια από τα πραγματικά αντισταθμιστικά μέτρα, που πρέπει άμεσα να ληφθούν για την διάσωση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, πριν να είναι πολύ αργά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Tags: ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: «Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη για την κακοκαιρία»

Στην κακοκαιρία «Ελπίδα» που χτυπά την Αττική τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κακοκαι...

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με τους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος

O Προέδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος, στο περιθώριο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλ...