Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΚΙΝΑΛ: Ως την Πέμπτη η συλλογή υπογραφών - Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Κεγκέρογλου, Γερουλάνος, Χρηστίδης καλούνται να μαζέψουν 5.000 υπογραφές ή να λάβουν στήριξη από το 15% της Κεντρικής Επιτροπής

Πολιτική

Μετά από πολύωρη θυελλώδη συνεδρίαση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την Πέμπτη 21/10 στις 18:00 το απόγευμα για κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και για συλλογή υπογραφών.

Οι τρεις νέοι υποψήφιοι, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, θα πρέπει να συλλέξουν 5.000 υπογραφές από τα μέλη του κόμματος ή να εξασφαλίσουν την στήριξη του 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Επίσης, αποφασίστηκε η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων να γίνει για όλους την ίδια ημέρα και να ελεγχθεί των σύνολο των υπογραφών που θα φέρει ο καθένας (και όχι δειγματοληπτικά) ώστε να αποφευχθούν καταγγελίες για παρατυπίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί υποστήριζαν ότι πρέπει να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του Κινήματος, ώστε να επικυρώσει την αλλαγή ημερομηνίας.

Ενστάσεις διατύπωσαν οι πλευρές Καστανίδη και Κεγκέρογλου, ωστόσο το αίτημα για σύγκληση ΚΕ δεν βρήκε σύμφωνους ούτε τη Χ. Τρικούπη ούτε τους κ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και ίσως δημιουργήσει ντόμινο καθυστέρησης και στη διαδικασία εκλογής προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις παραπάνω πλευρές. Τελικά η ΚΕ θα ενημερωθεί για την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ

«Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

Προς:

  • την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
  • τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη
  • τα μέλη της ΚΠΕ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, τη γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και, εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.

Για την ΕΔΕΚΑΠ,

Ο Πρόεδρος, Θεόδωρος Καπετανάκης»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...