Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Προς «ναυάγιο» το debate του ΚΙΝΑΛ

Οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στέλνουν επιστολή στην ΕΡΤ μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε «ναυάγιο» οδηγείται το debate των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγης.

Ούτε χθες υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα διεξαγωγής του debate για τις εσωκομματικές Εκλογές του ΚΙΝΑΛ, καθώς η διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου για τον τρόπο διεξαγωγής των τηλεμαχιών, έχει «παγώσει» τις όποιες διαδικασίες.

Η πολύωρη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ ανέδειξε ισοψηφία για το αν είναι η ίδια αρμόδια για τα debate, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται κατά πολύ το ενδεχόμενο διεξαγωγής του. 

Σήμερα αναμένεται οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι (Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης) να στείλουν επιστολή στην ΕΡΤ ζητώντας η τηλεμαχία να διεξαχθεί βάσει των προτύπων του 2017, στο οποίο βεβαίως δε θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε δύο debate, ένα στις 22 Νοέμβρη στην ΕΡΤ1 και ένα στις 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ3. Η ΕΡΤ ζητεί «απαρτία» υποψηφίων στο debate, όμως στην πορεία διαμήνυσε ότι ζητάει επίσημο αίτημα από την ΕΔΕΚΑΠ και όχι από τους υποψήφιους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για απαντήσεις (4 λεπτά η καθεμία), δυνατότητα συμμετοχής μέσω ίντερνετ, καμία ενότητα για εσωκομματικά και όχι ερωτήσεις μεταξύ υποψήφιων.

Αιχμές από τους συνεργάτες του Λοβέρδου


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, με δήλωσή του, αφήνει αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου. 

"Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πάντως, οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ήταν θετικοί με τη διεξαγωγή συζητήσεων είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε ιδιωτικά μέσα, ενώ ως προς τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων σημείωναν ότι απαιτείται ελεύθερος διάλογος αλλά και η φυσική παρουσία σε κοινό τραπέζι, με συντροφική διάθεση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καλίν: «Δεν είναι ουδέτερες οι ΗΠΑ αν δώσουν F-35 στην Ελλάδα και βάλουν όρους για τα F-16 στην Τουρκία»

Στο θέμα της παραλαβής των F-16 από τις ΗΠΑ αλλά και της παράδοσης των F-35 στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε νέες του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν. «...

Φόρτωση άρθρων...