Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΚΙΝΑΛ: Συμπληρώθηκε το παζλ των αλλαγών - Ποιοι αναλαμβάνουν την επικοινωνία (ονόματα)

Τα στελέχη που αναλαμβάνουν τον τομέα της επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε το κόμμα. Στον τομέα της ενημέρωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε δύο δικηγόρους οι οποίοι είναι νέα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αν και διαθέτουν εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά.

Εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ επί προεδρίας Γεννηματά.

mantzos-dimitris

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε η επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, Αναστασία Σιμητροπούλου η οποία έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος στον Άλιμο. 

simitropoulou-anastasia

Η Αναστασία Σιμητροπούλου έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι μάχιμη δικηγόρος με δικηγορικό γραφείο στο Καλαμάκι. Κατάγεται από τη Σπάρτη και είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας. Εκλέγεται δημοτική Σύμβουλος από το 2010 και επί δημαρχίας Ανδρέα Κανδύλη, διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικών – Κοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικής Υπηρεσίας .

Και οι δύο αποτελούν προσωπικές επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς να έχουν όλα αυτά τα χρόνια προσωπική επαφή μαζί του.

Οι πρώτες κρούσεις στους δύο έγιναν μέσα στις γιορτές. Η πρόταση στον Δημήτρη Μάντζο στις αρχές του νέου έτους. Στην επιλογή του εκτιμήθηκε η καλή εικόνα που είχε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι θετικές εισηγήσεις από βουλευτές. 

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκτός από τον τεχνοκρατικό, σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο του Δημήτρη Μάντζου, έπαιξε σημαντικό ρόλο επίσης το γεγονός ότι είναι ένα οικείο πρόσωπο ενώ παράλληλα συμβολίζει και την ενότητα, καθώς αποτελεί συνέχεια, ως στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, στο κόμμα.

Ακόμα, ανακοινώθηκαν:

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το παζλ συμπλήρωσης των κενών θέσεων στην Χαριλάου Τρικούπη ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για τον Θανάση Γλαβίνα, δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, γιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Γλαβίνα ο οποίος διετέλεσε βουλευτής από το 1981 ως το 1996. Ο Θανάσης Γλαβίνας, είναι από τους ανθρώπους που «έτρεξαν» προεκλογικά, την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη.

glavinas-thanasis

Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου προέδρου ΚΙΝΑΛ

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη αναλαμβάνει η Ελένη Αναστασίου. Eχει διατελέσει (2015) μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διατηρεί στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις ετών, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

anastasiou-elena

Υπεύθυνη Ανθρώπινων Πόρων

Η Μάρα Κουκουδάκη, αναλαμβάνει υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΙΝΑΛ. Η θέση αυτή έχει να κάνει με την αξιολόγηση στελεχών, (το περίφημο HR) ρόλο που παραδοσιακά στα κόμματα παίζει ο διευθυντής, εν προκειμένω ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει και θα έχει τον έλεγχο στα οικονομικά και διοικητικά του κόμματος.

koukoudaki-mara

Στόχος της νέας ηγεσίας είναι να προκηρύξει διαγωνισμό για θέσεις μετακλητών, επιστημόνων κλπ που θα στελεχώσουν το κόμμα σε εξειδικευμένους τομείς -πρακτική που είχε ακολουθήσει και το «Ποτάμι». 

Υπεύθυνος αυτοοργάνωσης

panas-apostolos

Αναλαμβάνει ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Η θέση είχε προταθεί στον Στέφανο Ξεκαλάκη, αλλά δεν την αποδέχθηκε.

Ο σχεδιασμός είναι να υπάρξει ένας άνθρωπος ο οποίος να οργανώσει - με βάση το μητρώο των 270.000 μελών και φίλων που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - τις εκλογές οργάνων της βάσης του κόμματος.

Τέλος, επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης.

argiris-vaggelis

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη (live)

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης...

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Υπήρχε μια σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο

Για «σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο» μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την...

Φόρτωση άρθρων...