Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΚΙΝΑΛ: Συναντήσεις κοινοβουλευτικής ομάδας & τομέων πολιτικής για την ακρίβεια

Πολιτική
Tags: ΚΙΝΑΛ

Μετά την πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για το κύμα ακρίβειας που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κοινοβουλευτική ομάδα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της αγοράς, εργαζόμενους και επιστημονικές οργανώσεις.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν ενόψει και της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος προς την Κυβέρνηση που θα συζητηθεί τη ερχόμενη Δευτέρα, 24.01.2022. 

ΓΣΕΕ

Η ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, η αναγκαιότητα για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η κοινά διατυπωμένη πρόταση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ήταν τα κεντρικά ζητήματα της συνάντησης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τις βιοτεχνίες, τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα, οι ελαφρύνσεις  που πρέπει να γίνουν στον κόσμο της αγοράς μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του τζίρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα,  η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και η ανάγκη για στοχευμένη στήριξη, αναστολή υποχρεώσεων και αύξηση του αριθμού των δόσεων κυριάρχησαν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και του λιανεμπορίου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΓΣΕΒΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών).

ΒΒ

Η ανάγκη για στοχευμένη στήριξη της μεταποίησης και για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά και η εκτίμηση ότι η ενεργειακή κρίση θα ταλαιπωρήσει για αρκετό διάστημα τον τομέα της βιομηχανίας, ο οποίος προσφέρει 390.000 θέσεις εργασίας, ήταν τα θέματα αιχμής στην τηλεδιάσκεψη με τους φορείς της βιομηχανίας (ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΒΑΠ, ΕΒΙΚΕΝ).

ΛΙΑΝ

Έρευνες για την έκταση και τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και εκτιμήσεις για το μέγεθος του πληθωρισμού ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τηλεδιάσκεψης με επιστημονικούς φορείς του λιανεμπορίου (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, ΣΕΛΠΕ, ΙΕΛΚΑ), όπου συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης (πχ μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής) για τα νοικοκυριά, με βάση και το τι γίνεται σε υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΓΣΕΕ

Όλες οι προτάσεις εργαζομένων και  φορέων θα συνεκτιμηθούν και θα συμπεριληφθούν στις τελικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο επικεφαλής  της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί τομεάρχες Ανάπτυξης και Εργασίας Απόστολος Πάνας και Γιώργος Μουλκιώτης αντίστοιχα, καθώς και οι αρμόδιοι τομεάρχες Γιάννης Κουτσούκος (Οικονομικών) Απόστολος Πόντας (Ανάπτυξης), Στέφανος Κομνηνός (Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας) και Χρήστος Μέγας (Εργασίας). 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Φόρτωση άρθρων...