Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η παραπομπή του Νίκου Παππά - Πλήρης δικαίωση για την πρόταση της ΝΔ στην Προανακριτική

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, η πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, με το ατιμωτικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η πρόταση της εισαγγελέως συνιστά κόλαφο για τις παρακρατικές τακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα αποτελεί και πλήρη δικαίωση της στάσης που τήρησε η Νέα Δημοκρατία, τόσο κατά την περίοδο του φαιδρού διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, όσο και με την πρόταση των βουλευτών της στην Προανακριτική Επιτροπή.

Η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προτείνει παράλληλα την παραπομπή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση του επιχειρηματία με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Την τελική απόφαση για τη συγκρότηση ή μη του Ειδικού Δικαστηρίου και την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με αμετάκλητο βούλευμά του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...