Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη στήριξη ασθενών

Πλατφόρμα για τη στήριξη ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Οι πολίτες θα μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα πνευμονολόγους, παθολόγους, παιδιάτρους, δηλαδή γιατρούς που ασχολούνται με τον κορωνοϊό.

Ακόμη και με βιντεοκλήση ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιατρό που θέλει ώστε έτσι να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση στα επείγοντα των νοσοκομείων είναι πάρα πολύ μεγάλη με εκατοντάδες ασθενείς να συνωστίζονται και τουλάχιστον 1 στους 10 να χρειάζονται νοσηλεία.

Έτσι για την αξιολόγηση της κατάστασης όσων νοσούν, αλλά δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα ούτε και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ένα δίκτυο γιατρών που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας θα είναι στη διάθεση των πολιτών ώστε να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ακόμη και με βιντεοκλήση.

Υπάρχει επικαιροποιημένος αλγόριθμος και οδηγίες στους γιατρούς από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων για το ποια φάρμακα μπορούν να χορηγούν και ποια όχι σε ασθενείς που είναι εκτός νοσοκομείου και βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία ώστε να έχουν την ανάλογη στήριξη.

Ακόμα, θα υπάρχει και Επιτροπή γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στην οποία θα απευθύνονται οι ιδιώτες γιατροί όταν ένα περιστατικό τούς προβληματίζει ιδιαίτερα σε σχέση με τα υποκείμενα νοσήματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...