Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κουτσούμπας: «Οι βουλευτές μας έχουν πάρει ήδη θέση δίπλα στον λαό και τις διεκδικήσεις του»

«Κρατήσατε τον προσανατολισμό σας να προασπιστούν τα δικαιώματα του κεφαλαίου έναντι της εργατικής τάξης», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να τρέξει περισσότερο την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων έκανε λόγο για μία νέα οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε ότι «κρατήσατε τον προσανατολισμό σας να προασπιστούν τα δικαιώματα του κεφαλαίου έναντι της εργατικής τάξης». 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν πάρει ήδη θέση δίπλα στο λαό, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του. Αμέσως μετά υποστήριξε ότι η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει δυνατό οργανωμένο λαϊκό κίνημα. «Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», τόνισε με νόημα. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους «Σπαρτιάτες», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  είναι «φασιστικό μόρφωμα» και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι σε αυτή τη Βουλή θα επαναληφθεί ότι και στην προηγούμενη, δηλαδή ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν τα περισσότερα από αυτά που φέρνει η κυβέρνηση. Κάνοντας αναφορά στην επενδυτική βαθμίδα είπε ότι «παρουσιάζετε αυτόν τον στόχο ως τον μόνο τρόπο ευημερίας για όλους».

Το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 50 δισ. από το 2015. Ποιός θα φορτωθεί περισσότερα βάρη διερωτήθηκε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας προσπαθούσε να σας μαζέψει όταν έλεγε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τις εξαγγελίες σας».

«Η φοροαφαίμαξη θα γίνει με πιο σύγχρονους τρόπους. Αυτό που προτείνετε είναι μικρότερους συντελεστές αλλά υψηλότερους φόρους», τόνισε σχετικά με την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Έπειτα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι «θα είμαστε εδώ να καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία», και συμπλήρωσε ότι «με το ψηφιακό κράτος θέλετε να κυνηγήσετε ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους. Οι ελαφρύνσεις είναι πραγματικά ψίχουλα».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αυξήσεις μισθών στο δημόσιο είπε ότι το μόνο που κάνετε είναι να εφαρμόσετε τις δεσμεύσεις των μνημονίων με την αύξηση των μισθών στο δημόσιο.

Από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν έλειψαν και οι αναφορές στα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο. «Πάει πολύ να μας λέτε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μας προφυλάσσει από την Τουρκία», είπε και πρόσθεσε ότι «οι σύμμαχοί σας στρώνουν το κρεβάτι του προκρούστη για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου». 

Σχετικά με το Κυπριακό ανέφερε ότι «δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό δεν μπορεί χωρίς να υπάρξει χωρίς ένα ενιαίο κράτος, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων χωρίς ξένους προστάτες».

«Εμείς δεν σας κατηγορούμε ότι δεν έχετε πρόγραμμα. Μόνο που αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, όπου δεν χωράνε οι ανάγκες των εργαζομένων. Η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη. Γι' αυτό και καταψηφίζουμε άλλη μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως τόσες», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ράμα: Κατανοώ πλήρως την οπτική Μητσοτάκη - Γι' αυτό κάποιοι είναι Αντιπολίτευση, ενώ άλλοι Κυβέρνηση

Αιχμές κατά της ελληνικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την επικείμενη του επίσκεψη στη χώρα μας αφήνει ο Έντι Ράμα. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σχολιάζει αιχμηρά τις δηλώσεις της ελ...

Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός υποβαθμίζει ως “αχρείαστη” μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας»

Tο εμπορικό κέντρο των Χανίων επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Ανδρουλ...

Φόρτωση άρθρων...