Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ξεκίνησαν οι επαφές Παπανδρέου με τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ

Παρασκήνιο

Όπως όλα δείχνουν, η κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα είναι αγώνας με λιγότερους τελικά υποψηφίους. 

Τα σενάρια που ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να προτείνει στους υποψηφίους να είναι μεταβατικός πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές, απορρίπτονται από συνεργάτες του, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε προτείνει, ούτε είναι στη λογική του «μεσοβέζικες λύσεις».

«Ο,τι είναι για το καλό της παράταξης θα το πράξει» αναφέρουν επίσης, προσθέτοντας ότι αν του ζητήσουν να είναι εγγυητής της διαδικασίας θα το πράξει, χωρίς να διευκρινίζουν ωστόσο πώς νοείται αυτό πρακτικά.

Σήμερα τα ραντεβού με Γερουλάνο - Χρηστίδη

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του, διάρκειας μιας ώρας, με τον Παύλο Γερουλάνο. Εξερχόμενος ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Παύλο Χρηστίδη. Οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Το ραντεβού με Χριστοδουλάκη

Το πρώτο ραντεβού έγινε χθες με τον γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη στις 8 το βράδυ, λίγη ώρα αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκαν στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή επί μία ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η ενότητα του χώρου και η προοπτική της παράταξης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ή τουλάχιστον καμία πλευρά δεν το ανακοινώνει ακόμη.

Οι συνομιλίες με Καστανίδη-Κεγκέρογλου

O Γιώργος Παπανδρέου μίλησε χθες τηλεφωνικά και με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος. Δεν αποκλείεται να τα πουν και δια ζώσης και σήμερα οπότε επιστρέφει από την Κρήτη ο κ. Κεγκέρογλου από την Κρήτη.

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μέσω zoom και με τον Χάρη Καστανίδη, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό πού κατέληξε η κουβέντα.

Τα ραντεβού με Ανδρουλάκη-Λοβέρδο

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, για να κάνουν τα ραντεβού τα οποία θα διεξαχθούν πιθανότατα τη Δευτέρα, μέσω zoom. Ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται αύριο στην Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέφει στην Αθήνα αύριο βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, όπως και ο κ. Λοβέρδος που περιόδευσε σήμερα σε Κύμη-Χαλκίδα και αύριο σε Καρπενήσι.

Λοβέρδος: Ολοι οι πρώην πρόεδροι να διασφαλίσουν ενότητα και σοβαρότητα

Η πρώτη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου στην πρωτοβουλία Παπανδρέου, ήταν εμφανώς ψυχρή. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εύβοια ο κ. Λοβέρδος είπε: «Όπως η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, οφείλουν να εγγυηθούν την ενότητα αλλά και τη σοβαρότητα της πορείας προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου». Το μήνυμα Λοβέρδου ήταν έμμεσο αλλά σαφές: Δεν προτίθεται να κάνει πίσω από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εκτιμώντας ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι ο νικητής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...