Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κύπρος: Στην Νεκρή Ζώνη ο Κασσελάκης (Photos)

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Τη Νεκρή Ζώνη στη Λευκωσία επισκέφτηκε νωρίς το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Στη σύντομη ξενάγησή του στην Νεκρή Ζώνη, ο Στέφανος Κασσελάκης παρατήρησε από μια σχισμή την απέναντι πλευρά, βλέποντας την κατεχόμενη Λευκωσία.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο Ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

 Κύπρος: Στην Νεκρή Ζώνη ο Κασσελάκης
 Κύπρος: Στην Νεκρή Ζώνη ο Κασσελάκης
 Κύπρος: Στην Νεκρή Ζώνη ο Κασσελάκης
 Κύπρος: Στην Νεκρή Ζώνη ο Κασσελάκης

Συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ηγεσίες κομμάτων

Tη σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων ανέδειξαν η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Κασιμάτη και Ευάγγελου Αποστολάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Κύπρου, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και η σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων που απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και οι οποίες, όπως επισήμανε η κα. Δημητρίου, πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.\

Στέφανος Κασσελάκης Αννίτα Δημητρίου

Συμπληρώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, ανέφερε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, αλλά και υπό το φως παγκόσμιων κρίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε τη σημασία διατήρησης ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου, ιδιαίτερα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο της διασποράς και στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών και της συνεργασίας με τους ανά τον κόσμο απόδημους Ελλάδας και Κύπρου.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στην πολιτική ζωή και της ανάγκης περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στέφανος Κασσελάκης Αννίτα Δημητρίου

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Απόψεις για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου αντάλλαξαν επίσης ο κ. Κασσελάκης με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκο Τορναρίτη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του κ. Κασσελάκη, ενώ την ίδια ώρα αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με πολλά θέματα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση, με τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως είπε συζήτησαν το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, αλλά και θέματα που άπτονται των σχέσεων των πολιτών Ελλάδας και Κύπρου.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «μέσα στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα ελλαδικά και τα κυπριακά κόμματα - ανεξάρτητα αν ανήκουμε σε άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους - θα συνεχίσουμε αυτό το διάλογο για το καλό της Κύπρου και της Ελλάδας».

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Μάριος Πελεκάνος.

Κυπριακό στο μενού με το ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο, κατά το δείπνο εργασίας που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος του με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανος Κασσελάκη.

Ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ σημείωσε τον κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης ο οποίος μπορεί να αποτραπεί μόνο με την άμεση επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντάνα.
Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης, για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου με λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, και τόνισε τη συνεπή στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διεθνή και επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και με το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και με το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και με το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και με το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Φόρτωση άρθρων...