Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Μεγάλη ιδεολογική μάχη οι αλλαγές στα ΑΕΙ, να τις στηρίξουμε με ένταση

Πολιτική

Η «δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας» και «αυτή θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη, την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες» τόνισε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός με αφορμή την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιου του νέου νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ τολμηρό και μεταρρυθμιστικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του, παραθέτει και τηλεοπτικό απόσπασμα από την εισηγητική τοποθέτησή του, όπου σχολιάζει τις χθεσινές επιθέσεις για να μην προχωρήσουν τα έργα κατασκευής της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καλώντας όλους να στηρίξουν «με πολύ μεγάλη ένταση» το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο, όπως σημειώνει, συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες.

«Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες από την Υπουργό Παιδείας. Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για φοιτητές και καθηγητές. Καθιερώνει εσωτερικά προγράμματα Erasmus, παράλληλες σπουδές σε σχολές, διπλά πτυχία, startups φοιτητών, σύνδεση με την εργασία πριν ακόμα από την αποφοίτηση» και όλα αυτά πρόσθεσε, «συνδυασμένα με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης αλλά και ανάδειξης καθηγητών, το οποίο συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...