Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κυρανάκης: «Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Στο θέμα της αυστηροποίησης των ποινών και των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που “κρυβόταν πίσω από τα δικαιώματα των κουκουλοφόρων που έριχναν μολότοφ”.Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στο ζήτημα της ισόβιας κάθειρξης, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει άμεσα ακόμη ένα βήμα ευθυγράμμισης με την ελληνική κοινωνία. 

“Όταν λέμε ισόβια πρέπει να εννοούμε ισόβια. Γνωρίζω πως στον Δυτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα η λέξη ισόβια σε όλα τα δικαιϊκά συστήματα δεν συνοδεύεται από αυτό που η κοινωνία λέει ισόβια κάθειρξη. Αν η μάξιμουμ ποινή για κάποια εγκλήματα είναι 25ετής να περιγράφεται ως τέτοια. 

Ας συζητήσουμε ποια εγκλήματα είναι αυτά που πρέπει όντως να επιφέρουν ισόβια κάθειρξη. Θα μπορούσαμε να δούμε και το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου σωρρευτικά όταν έγκλημα επαναλαμβάνεται από το ίδιο άτομο ή από την ίδια οργάνωση επιφέρει μεγαλύτερη ποινή. 

Ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας εκμεταλλεύονται εκείνο το σημείο του νόμου και κινούνται ακριβώς στο όριο ώστε να αποφεύγουν πιο βαριές ποινές. Υπάρχει κενό που πρέπει να το δούμε. 

Δεν μπορεί η κοινωνία να ανεχτεί ξανά και ξανά τους ίδιους αγνώστους να κινούνται με νομικές συμβουλές ώστε να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου.”, είπε Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχολιάζοντας τις επερχόμενες αλλαγές"Να έχουν συνέπειες οι κουκουλοφόροι". Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τις τροποποιήσεις, τα τελευταία χρόνια οι αντιεξουσιαστές που έκαναν επιθέσεις κατά των αστυνομικών γνώριζαν πως θα αφεθούν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία συνέπεια. 

“Η υποκρισία που έδειξαν οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, κρυπτόμενοι πίσω από τα δήθεν δικαιώματα όσων κουβαλούσαν μολότοφ, πρέπει επιτέλους να τελειώσει.  Υλοποιούμε δέσμευση για την οποία έχουμε πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό.”, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ακόμα, ο βουλευτής πρόσθεσε: “Επιτέλους θα πρέπει να δούμε αυτούς που κουβαλάνε μολότοφ σε πορείες και είναι έτοιμοι να τις εκτοξεύσουν απέναντι σε παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας να έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες. Συνέπειες οι οποίες θα αποτυπώνονται και από τους χειρισμούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης.“Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης πως επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Διαψεύδουν τις αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα. 

“Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί συγκριτικά με την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κάποια εγκλήματα που έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και το δεχόμαστε όλοι. Γι' αυτό έρχεται η κυβέρνηση και δείχνει αντανακλαστικά και αυστηροποιεί τις ποινές που εσείς μειώσατε προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Είναι άλλο να αντιδρούμε κοινωνικά και θεσμικά και άλλο να λέμε πως συνολικά ισχύει μία κατάσταση την οποία διαψεύδουν τα επίσημα στοιχεία.”, επισήμανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...