Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: Σε ποιο αίτημα της εστίασης και του λιανεμπορίου λέει «ναι» και σε ποιο «όχι»

Οικονομία

Λιανεμπόριο και εστίαση ζητούν από το οικονομικό επιτελείο μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μετά και την επιβολή των νέων μέτρων που εφαρμόζονται για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξάμηνη παράταση του χρόνου εξόφλησης των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Δηλαδή να αρχίσουν να επιστρέφουν τα φθηνά κρατικά δάνεια που έλαβαν από τον Ιούλιο και όχι από τον Ιανουάριο όπως προβλέπεται.

Στο αίτημά τους αυτό η απάντηση που έρχεται από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι αρνητική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αλλαγές τονίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αντίθετα, υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί μπορεί και για ένα τρίμηνο το πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών για να προλάβουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να εξαργυρώσουν το κουπόνι των πάγιων δαπανών με εισφορές και φόρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 101 ευρώ το μήνα για όσους συνταξιοδοτούνται φέτος (πίνακες & παραδείγματα)

Αυξήσεις από 21 ευρώ ως και 101 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τους μισθούς, τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές που κατέβαλαν, θα έχουν οι ασφαλισμένοι που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μ...

Φόρτωση άρθρων...