Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Οι αποκλεισμοί στην εθνική δεν βοηθούν, πολλά από τα αιτήματα ήδη δρομολογούνται

Πολιτική

Με προσοχή παρακολουθούν στην Κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην σύσκεψη της Νίκαιας στη Λάρισα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο συνάντησης με τους αγρότες. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται είναι πως προς το παρόν απουσιάζει από την πλευρά των αγροτών μία οργανωμένη μορφή εκπροσώπησης. 

Για το ενδεχόμενο συνάντησης αγροτών με τον Πρωθυπουργό, στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει προς το παρόν προγραμματισμένο να μεταβεί σε κάποιο από τα μπλόκα, όπως είχε συμβεί κατά την επίσκεψή του στη Βόνιτσα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται από ώρα σε ώρα απάντηση της Κυβέρνησης στους αγρότες για τα όσα αποφάσισαν, χωρίς πάντως να έχει διασαφηνιστεί προς το παρόν εάν αυτές θα προέρχονται από το αρμόδιο υπουργείο ή υπό την μορφή πηγών. 

Στην παρούσα φάση και κατά πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αυτό που διαφαίνεται είναι πως πολλά από τα αιτήματα των αγροτών ήδη δρομολογούνται.

Ακόμα, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ικανοποιηθούν κατά περίπτωση και άλλα, στο μέτρο του δυνατού, δίχως ωστόσο να υπάρχει λογική οικονομικής πλειοδοσίας πέραν από τις δυνάμεις της Οικονομίας.

Επίσης, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών δεν θα βοηθήσουν στον διάλογο, ούτε θα λύσουν τα ζητήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Φόρτωση άρθρων...