Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Τη δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου. 

Η κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ρευστό και καταρτίζεται συνεχώς και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί από τον κ. Ελπιδοφόρο την ερχόμενη Παρασκευή στο Ground Zero της Νέας Υόρκης αλλά και στην νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία είχε καταστραφεί από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Πάντως, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις από ομογενείς διαμηνύθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για τον οποίο διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη διάσταση του ατοπήματός μου», ότι θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό και ότι καλό θα είναι να μην παρίσταται σε εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας  μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Φόρτωση άρθρων...