Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Μπροστά στον φόβο να εκπέσουν, οι... ηρωικοί Σπαρτιάτες προχώρησαν σε επική «κυβίστηση»

Πολιτική

Λίγες ώρες μετά την νομική εκτίμηση του έγκυρου συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, η... ηρωική ομάδα των Σπαρτιατών επέστρεψε "σούμπιντο" στο... μαντρί.

Μετά από την εικόνα αποσάθρωσης που είχε διαγραφεί όλο το προηγούμενο διάστημα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας διαμορφώνεται μία ανατροπή, αφού λίγες ώρες πριν από την κατάθεση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών με τους βουλευτές του κόμματος αλλά και τους διαγραμμένους ήρθαν σε συμφωνία να προχωρήσουν μαζί.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα επιστρέφουν στις τάξεις του κόμματος.

«Επειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας» τονίζει ο κ.Στίγκας στη δήλωση με την οποία κάνει γνωστή την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών.

«Οι χαρακτηρισμοί, ''Greek Mafia'' και ''ομάδα εκβιαστών'', δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας» επισημαίνει δε.

Η επιστολή Στίγκα για την επιστροφή των διεγραμμένων βουλευτών

Το περιεχόμενο της δήλωσης του Προέδρου των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλειου Στίγκα για την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών στην Κ.Ο. του κόμματος:

ΠΡΟΣ: Βουλευτές

κ. Δημητροκάλλη Ιωάννη (Ανατολικής Αττικής)
κ. Κατσιβαρδά Χαράλαμπο (Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών)
κ. Κόντη Ιωάννη (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.

Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.

Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.

Βασίλειος Στίγκας

Πρόεδρος Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ανέφερε στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, για το τι μπορεί να συμβεί με τις 12 έδρες του κόμματος, εφόσον αυτό εκπέσει: «Υπάρχει κώλυμα. Εμείς το λέμε αυτό “κώλυμα εκλογιμότητας”. Δεν μπορούν να εκλεγούν. Αυτό μπορεί να το απαγγείλει το εκλογοδικείο, στο οποίο, εξ όσων γνωρίζω υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετές προσφυγές υποψήφιων βουλευτών, εκείνων των πολιτών σε εκλογικές περιφέρειες, όπου εξελέγησαν κάποιοι από τους 12. Το Εκλογοδικείο τους αμέσως προσεχείς μήνες θα εξετάσει αυτές τις ενστάσεις και αν κρίνει ότι πράγματι πίσω και από τους Σπαρτιάτες, όπως πριν από τους Έλληνες είχε κρίνει, κρύβεται ο ίδιος ο καταδικασμένος, τότε είναι προφανές ότι θα εκπέσουν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

«Η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνη.

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Σε Ημαθία και Πέλλα την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Σε Ημαθία και Πέλλα θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το...

Φόρτωση άρθρων...