Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του με την Πρόταση Δυσπιστίας

Απάντηση έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη όπου και βρίσκεται, για την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην Βουλή, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Έπειτα από την αρχική του αντίδραση κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Ηράκλειο επισημαίνοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πρόταση δυσπιστίας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας η οποία θα μετατραπεί σε πρόταση απιστίας προς τον λαό.

«Οι πολίτες έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και πιστεύω τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντήσουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η συζήτηση στη Βουλή θα είναι ενδιαφέρουσα. «Θα μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα, χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Κυβέρνηση θα επιμένει, «γιατί πώς θα μαθαίναμε τα πραγματικά γεγονότα για την μικρή Μαρία, χωρίς τη συμβολή της ΕΥΠ».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλήσει για όλα όσα σιωπούν όλο αυτό το διάστημα, όπως για το αν πήραν από τον κ. Καλογρίτσα όσα τους καταλογίζει η γραμματέας του. «Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται με έναν επιχειρηματία με offshore όπως ο κ. Αρτεμίου;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε απαντώντας στον κ. Τσίπρα για την φράση του «Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» σημειώνοντας πως «ναι, υπάρχουν και δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Καλύπτει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο; Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis; Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση»», είπε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, μιλώντας για την σύλληψη ενός από τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Μιλώντας για τις επερχόμενες Εκλογές, ο Κυριακός Μητσοτάκης είπε: «Οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. Η παγίδα της απλής αναλογικής απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας. Κάτι που σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα και η δεύτερη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση τη νέα τετραετία η Νέα Δημοκρατία. Ένα ψηφοδέλτιο, της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατία».

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τον Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσοι διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Κρήτη.

«Ξεχωριστή σημασία έχει η άμυνα της πατρίδας μας» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα, ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο F16 Viper. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Και όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφτούν μια νύχτα ξαφνικά ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του».

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο» υπογράμμισε. «Όμως, η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Πριν δύο εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν, λέει, θαλάσσια σύνορα. Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς» προσέθεσε.

Λίγο πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό την προεδρία Ερντογάν. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα, γίνεται αναφορά στις «προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας και τονίζεται με έμφαση ότι «δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο, που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...