Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Αυξάνεται στα 72 ευρώ η επιδότηση

Στα 72 ευρώ αυξάνεται η επιδότηση λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και σε οικιακά τιμολόγια και σε νοικοκυριά. Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας , όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1, αριθμό  4.200.000 παροχές ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανεξαρτήτου εμβαδού κατοικίας  και παρόχου. 

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό πουν καταναλώνει μέχρι 300 kw τον μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον μήνα Μάρτιο στα 72 ευρώ τον Απρίλιο, ποσοστό αύξησης της επιδότησης του 80%. 

Ειδικότερα, τον Απρίλιο για τις πρώτες 150 kw κατανάλωσης επιδοτούμε με 250 ευρώ  την μεγαβατώρα  από 150 ευρώ  τον Μάρτιο. Για την μηνιαία  κατανάλωση  από 150 έως 300 kw επιδοτούμε με 210 ευρώ  ανά μεγαβατώρα από  110 ευρώ τον Μάρτιο

Κοινωνικό τιμολόγιο: Η μέση μηνιαία ενίσχυση

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά  αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο από 53 ευρώ τον Μάρτιο. Άρα επιδοτούμε με 290 ευρώ την μεγαβατώρα.

Πρώτο Πλαίσιο Μέτρων: Σημαντική αύξηση της επιδότησης ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η επιδότηση ρεύματος στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από το 70% στο 80% μεσο-σταθμικά της αύξησης για τις πρώτες 310 Kwh (90% για τις πρώτες 155 Kwh και 70% για 156-310 Kwh) για τον Απρίλιο με κόστος 218 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατομμυρίων ευρώ.

Δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος ύψους 110 εκατομμυρίων ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων ρεύματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου στις μικρές επιχειρήσεις.

Συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και τον Απρίλιο με 40 €/Kwh για τα νοικοκυριά και 20 €/Kwh για τις επιχειρήσεις, με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 636 εκατoμμύρια ευρώ για τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...