Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Λοβέρδος από Χανιά: Ας κάνει ό,τι θέλει ο Παπανδρέου - Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση (βίντεο)

Πολιτική

Στα Χανιά βρίσκεται από την Τετάρτη (20/10) ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του κόμματος.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από την πόλη της Κρήτης είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές, τον Δεκέμβριο του 2020, για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

«Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση», δήλωσε, για να τονίσει ότι, αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

«Ηρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα είναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μέλλον θα κυβερνήσει» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Σε ερώτηση αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνά από μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022, ή το 2023, θα υπάρξουν σίγουρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. «Στη δεύτερη ο Τσίπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος είναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

«Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια», είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό, όπου ανήκει.

Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, σημείωσε: «Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε...

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μυθεύματα όσα είπατε για τον μηχανοδηγό - Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του»

«Πυρά» κατά της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Φόρτωση άρθρων...