Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μαρινάκης για Economist: Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συκοφαντούν τη χώρα

Πολιτική

Η χώρα μας μετά την ανάδειξή της ως «χώρα της χρονιάς» από τον Economist, από τον χαρακτηρισμό «ελαττωματική δημοκρατία», ανέβηκε 5 θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνοντας την 20η θέση και χαρακτηρίζεται πλέον ως «πλήρης δημοκρατία», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Αναβαθμίστηκε η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 2010 στην ετήσια έκθεση «Democracy Index» για το 2023 στην κατηγορία της «πλήρους δημοκρατίας», ανεβαίνοντας στην 20η θέση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συκοφαντούν τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «η συνολική βαθμολογία της χώρας μας είναι 8,14, ενώ βαθμολογηθήκαμε με 10 στους τομείς εκλογικής διαδικασίας και πλουραλισμού, 7,14 στην λειτουργία κυβέρνησης, 7,2 σε πολιτική συμμετοχή, 7,5 σε πολιτική κουλτούρα και 8,82 στις πολιτειακές/ κοινωνικές ελευθερίες, τομέας στον οποίο λάβαμε την υψηλότερη βαθμολογία μετά την εκλογική διαδικασία και τον πλουραλισμό. Μικρότερη βαθμολογία, μάλιστα, από την Ελλάδα συγκέντρωσαν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.»

«Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συστηματικά, εντός και εκτός συνόρων, επικρίνουν και συκοφαντούν τη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...