Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Η αποτρόπαια δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, μας έχει συγκλονίσει

Πολιτική

Η αποτρόπαια δολοφονία μιας νέας κοπέλας, της Κυριακής, στους Αγίους Αναργύρους, μας έχει όλους συγκλονίσει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει πλήρης αλήθεια για το περιστατικό.

Υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο ένα ζήτημα γυναικοκτονίας, σημειώνοντας πως συνέβαλε και μια αδιαφορία. Πολλά πράγματα δεν έγιναν σωστά και καλά, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΕΛΑΣ, που απομάκρυνε από τις θέσεις τους τούς αστυνομικούς που ελέγχονται. Η τραγική κατάληξη υποδηλώνει πως έπρεπε να είχαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν από τους αστυνομικούς, τόνισε.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση κάνει μια σειρά από ενέργειες που μειώνουν την ένταση του φαινομένου της γυναικοκτονίας, σημειώνοντας πως έχει φτάσει σε ένα σημείο εξιχνίασης 90% των ανθρωποκτονιών για τρία συνεχόμενα χρόνια. Προσέθεσε πως συνεχίζεται η εκπαίδευση των αστυνομικών, με στόχο τη δημιουργία 45 συμβουλευτικά κέντρα.

Παράλληλα, θέλησε να σχολιάσει τη φράση του τηλεφωνητή από την Άμεση Δράση ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί, χαρακτηρίζοντας την αχαρακτήριστη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αυτό που ακούσαμε από το τηλέφωνο είναι θλιβερό.

Τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα για τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι προσπαθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Διαμήνυσε συγκεκριμένα: Δεν μπορούμε να λέμε ότι η λύση είναι να «πάρουμε πολιτικά το κεφάλι» ενός υπουργού και προσέθεσε: Χρειάζεται να δούμε τι έχει κάνει ο κάθε υπουργός και φαίνεται ότι έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα και να περιμένουμε να κάνει ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της τροπολογίας – προσθήκης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον τίτλο «Αναμόρφωση του πρ...

Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Φόρτωση άρθρων...