Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

Πολιτική

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPEN για την πρόταση δυσπιστίας και την αλλοίωση των ηχητικών συνομιλιών της τραγωδίας των Τεμπών.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:  «Η κυβέρνησης χθες δια της ομιλίας του πρωθυπουργού, αυτό που πέτυχε είναι να ισορροπήσει μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Ήταν πολύ τοξικό κλίμα, από τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς σε ένα ζήτημα τόσο σοβαρό και θλιβερό».

Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός κατάφερε με ειλικρίνεια και θάρρος να απαντήσει σε πολλά ζητήματα, για τη σύμβαση 717, για τη συνδρομή διαχρονικών παθογενειών για το ανθρώπινος λάθος, για το γιατί δεν υπάρχει συγκάλυψη, γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε τη δικαιοσύνη, την πραγματικότητα για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που η αντιπολίτευση που φωνάζει δεν έχει κάνει τίποτα για να τον αλλάξει».

«Η ΝΔ εξομοίωσε την παραγραφή ενός υπουργού με έναν πολίτη, δηλαδή λόγω της αναθεώρησης από την πρόταση της ΝΔ, δεν μπορεί να κρυφτεί ένας υπουργός μετά από δυο κοινοβουλευτικές θητείες, πίσω από την παραγραφή. Αυτό χθες ήταν η αρχή να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για όλους και για όλα» είπε.

«Πολιτική χυδαιότητα η στάση της αντιπολίτευσης»

Στη συνέχεια χαρακτήρισε χυδαίες τις επιθέσεις του κ. Φάμελλου και της κας Κωνσταντοπούλου που «ξεπέρασαν τον εαυτό τους χθες. Φώναζαν και έδειχναν συνέχεια τους συγγενείς και έλεγαν δείτε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ο ορισμός, η εικόνα της εργαλειοποίησης. Ο καθένας μπορεί να δικαστεί μετά από χρόνια. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς».

«Κάναμε ένα μεγάλο λάθος, επειδή είχαν βάλει ''ασπίδα'' αυτούς τους ανθρώπους και δεν μπορούσαμε να τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει στη χυδαιότητα τους ήμασταν πολύ πιο αμυντικοί και αφήσαμε το ψέμα να πάρει διαστάσεις. Στο ζήτημα των Τεμπών είναι αυτό που έχουν ακουστεί τα περισσότερα ψέμματα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για της αλλοίωση των ηχητικών, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κάποιο κίνητρο. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κίνητρο. Όλο αυτό φουσκώθηκε και δαγκώθηκε. Κακώς διέρρευσαν. Η όλη αλλοίωση έγινε δεν ξέρω από ποιον αλλά δεν επηρέασε την κοινή γνώμη. Ποιος ο λόγος να κάνει οποιοσδήποτε αλλοίωση, εφόσον έχει ομολογήσει ο σταθμάρχης, το χει μάθει η κοινή γνώμη και οι υπόλοιπες συνομιλίες όσες είναι λέει ότι φταίει και αυτός».

Και συνέχισε αργότερα «Το ανθρώπινο λάθος που έχει ομολογηθεί από την αρχή, θέλει κάποιος να πει ότι αλλοιώσαμε τη μία συνομιλία; Δυστυχώς, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των υποθέσεων είναι η διαρροή δεδομένων».

Επίθεση σε Ανδρουλάκη και Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξή του επιτέθηκε και στους δυο αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

«Ο Ανδρουλάκης επέλεξε να κάνει πρόταση δυσπιστίας για ένα συκοφαντικό παραπλανητικό δημοσίευμα. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους» σχολίασε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Ο κ. Κασσελάκης το χει τερματίσει, έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας ταυτόχρονα με θεσμικά παραπτώματα. Είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις. Τι εκλογές δεν της κάνει ο Μαρινάκης, ο Μητσοτάκης ή ο εκάστοτε υπουργός, αλλά οι δικαστές που έχουν δώσει όρκο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να ακούγονται προσβάλουν τη Δικαιοσύνη, το δικαστικό σώμα, αυτούς που ψηφίζουν».
«Τα δικαστήρια γίνονται στις δικαστικές αίθουσες»

Τέλος, για το έγκλημα των Τεμπών ο κ. Μαρινάκης κατέληξε ότι «Όλες αυτές τις περιπτώσεις τις ερευνά η δικαιοσύνη. Τα δικαστήρια γίνονται στις δικαστικές  αίθουσες, οι έρευνες στα γραφεία των ανακριτών και τις αποφάσεις τις βγάζουν τα δικαστήρια, ούτε οι παρουσιαστές, ούτε οι πανελίστες, ούτε τα κόμματα. Να σταματήσει αυτή η τοξικότητα. Δεν μπορείτε να απολογηθεί η κυβέρνηση, αν πάει αργά η γρήγορα μια υπόθεση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Φόρτωση άρθρων...