Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων

Πολιτική

Για άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτό που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κίνηση, το ότι έφερε το κατηγορητήριο, είναι μόνο στο μυαλό του. Είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Υπάρχει μια διαδικασία που προβλέπει το σύνταγμα της χώρας. Ο κανονισμός του κοινοβουλίου. Η σύνταξη κατηγορητηρίου. Να το συνοδέψει κάποιος με 30 τουλάχιστον υπογραφές και κατάθεσή του στον πρόεδρο της βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός. Αυτό το οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ακόμα στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, το οποίο ξεκίνησε από το Instagram και το TikTok και κατέληξε σε μία μη επίδοση, ούτε καν επίδοση, σε έναν αναρμόδιο που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, αναρμόδιο για το θέμα, τον κ. Καλαφάτη. Όλο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχε καμία ουσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio 98,9 FM».

«Για να απαντήσουμε, πρέπει να έχουμε ένα κανονικό αίτημα, με κανονικό κατηγορητήριο, με κανονικές υπογραφές εκεί που προβλέπεται από τον νόμο. Δεν θα παρακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Σύνταγμα, ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία, ούτε θα απαξιώνει τους θεσμούς για να κάνει παιχνίδι», πρόσθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ανέφερε: «Μας κατηγορείτε για κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή, μας κατηγορείτε γιατί δεν ψηφίζουμε ή γιατί δεν απαντάμε σε κάτι το οποίο δεν έχουμε ερωτηθεί. Τα κόμματα, οι βουλευτές, όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, μετέχουμε με κάποιους κανόνες. Το να καθόμαστε να απαντάμε σ’ ένα αίτημα, που έχει υποβληθεί μόνο στα λόγια – αν έρθετε εσείς στο γραφείο μου και μου ζητήσετε ως δικηγόρο να σας καταθέσω μια μήνυση κατά κάποιου και σας πάρω λεφτά, αλλά τη μήνυση την καταθέσω στο ταχυδρομείο, στα ΕΛΤΑ, τότε θα σας εξαπατήσω. Η μήνυση κατατίθεται στην εισαγγελία ή σ’ ένα αστυνομικό τμήμα. Πρώτον. Δεύτερον, που βοηθάει όλο αυτό στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι; Πουθενά. Συμφωνώ σ’ αυτό. Αλλά, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς τι λέμε; Όλα στη Δικαιοσύνη. Όλα στο φως».

«Υπάρχει κάτι το οποίο έχει αιτηθεί η δικαιοσύνη από οποιονδήποτε και η δήθεν κακιά κυβέρνηση το έχει αποσιωπήσει, το έχει απορρίψει; Τίποτα. Και να σας πω και κάτι. Εμείς δεν έχουμε απορρίψει από πριν τίποτα. Αλλά, αν με ρωτάτε γι’ αυτό το οποίο υπονοείται από την αντιπολίτευση – δεν λέγεται ξεκάθαρα – αν μπορεί να πάει ένας υπουργός για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ότι ήθελε, δηλαδή, να σκοτωθούν αυτοί οι άνθρωποι, που χάθηκαν τόσο άδικα, τότε προφανώς η απάντηση είναι όχι» πρόσθεσε.

Ασύστολα ψεύδη οι αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα

Για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και την αντίδραση του Πρωθυπουργού είπε: «Σημείο-σημείο της ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα είναι μια συρραφή όλων των ψεμάτων που ανώνυμα ή επώνυμα τρολς του διαδικτύου διακινούν με έναν χυδαίο τρόπο. Ας πούμε, τα 40 σπίτια αποδεικνύεται ψευδές από το ίδιο το πόθεν έσχες. Όλα αυτά τα οποία λέει είναι αποκυήματα της φαντασίας της και μάλιστα πολύ συκοφαντικά και ασύστολα ψεύδη».

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε ως σύζυγος, όπως κάθε σύζυγος, όταν βλέπει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, την οικογένειά του να μπαίνουν στο παιχνίδι του βούρκου πρέπει και αυτός να αντιδράσει. Θεωρώ κ. Χατζή και το λέω ειλικρινά, όχι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι ως Νεοδημοκράτης, ως ένας νέος άνθρωπος, ως ένας άνθρωπος από όλους αυτούς που μας ακούνε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη χυδαιότητα και σε αυτό τον βούρκο. Ας κάνουν όσο σκληρή πολιτική κριτική θέλουν, ας αφήσουν έξω τις προσωπικές επιθέσεις και πολύ περισσότερο τις επιθέσεις σε συγγενείς πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χειρου...

Φόρτωση άρθρων...